Storbyhelg: Spis godt i Tallinn

Mekk og F-Hoonei Tallinn er suverene eksempler på estisk mat! God mat og kule omgivelser får du hos F-hoone, som holder til i byens kreative del. Når du skal unne deg det lille ekstra, går du for full meny med vin fra topp-kokkene hos Mekk i gamlebyen.

IMG_0492 copy

F-hoone i Telliskivi

Mange tror at Tallinn bare har gamlebyen å by på. Men nei. Det finnes moderne museer, det finnes flotte parker og det finnes en kreativ bydel kalt Telliskvi. Foruten at du kan shoppe unik design der, kan du også få deg noe snadder å drikke og spise. Det gamle fabrikkområdet huser flere godbiter. Vi spiste på kule F-hoone i Telliskivi 60A.

IMG_0478

Lokalet er delt inn i tre deler, og her er det plass til mange. Menyen er passelig stor, og har noe for alle – fra veganere til kjøttelskere. Forretter og salater fra 3 euro. Hovedretter ligger fra 5 til 10 euro og desserter til maks 3.50, så du får mye god mat for pengene. De har også en større cocktail og vinmeny, så du kan fint være her til lunsj, middag eller bare en tur ut på byen.

IMG_0489

Sjekk hva mine medreisende syntes om Estland på deres respektive 
blogger: f.v amerikanske Landlopers, britiske Borders of adventure og finske Aamukahvilla.

De fleste rundt bordet gikk for Naked furger, Angus-burger med varierende tilbehør. Les og bli sulten: Aberdeen-Angus veal cutlet, yellow beetroot, smoked cheese cream, chilli-mayonnaise dressing, red onions, Chinese cabbage
 kimchi, rocket and Cheddar cheese. Served with homemade rosemary fries.

IMG_0480 copy

F-hoone er åpen mandag til lørdag fra 9 til midnatt, og søndager fra 9 til 22. Kjøkkenet stenger én time før.

Nå til noe helt annet. Kunne du tenke deg en fine dining-opplevelse, men likevel ikke ha en for stiv og formell stemning? Da anbefales Mekk. Restauranten ligger i frokostsalen til Savoy-hotellet, men la deg ikke skremme av det. Det er nemlig en fin og intim plass. Les innlegget mitt om Savoy boutique hotel og se flere bilder om du er i tvil. For det ville være synd om du gikk glipp av en slik flott matopplevelse Mekk gir.

Du trenger ikke kle deg i ballkjole for å gå her, men av respekt for de som lager maten er det jo fint å se ut som en har anstrengt seg bittelitt. Synes nå jeg.

IMG_0806

Sjefskokk Rene Uusmees fortalte at Estlands kjøkken er influert både av svensk, dansk og russisk matkultur, og så lager han sin moderne fortolkning av dette. Jeg kan love deg at du har en stor kveld i vente. For eksempel liker jeg egentlig ikke rugbrød. Men den estiske varianten var bare noe helt annet enn det du får i Danmark.

IMG_0729

Jeg lar bildene og menyen tale for seg.

Appetizer: Cold-smoked salmon and cod liver salad with baked Romaine lettuce, roasted oat flakes, sunflower seeds and kefir and mint sauce.

Mekk byr på ujålete gourmet i enkle omgivelser. Du trenger ikke dress for å spise her.

Mekk byr på ujålete gourmet i enkle omgivelser. Du trenger ikke dress for å spise her.

Main course: Grilled Estonian grass-fed beef fillet with roasted parsley root, kale, celery cream, estragon and butter sauce, blackcurrant wine sauce. Vegetarian version: Kolotsi farm goat cheese with marinated beetroot, roasted hazelnuts and crisp bread

IMG_0754

Dessert: Homemade sea-buckthorn ice-cream with crunchy chocolate biscuit, salt crystal and caramel sauce, caramelized honey comb.

IMG_0758

Vinen som kom til, var også selvsagt utsøkt. En Pflüger Buntsandstein Riesling til fisken, Lacrima di Morro D’Alba Superiore Vicari til kjøttet og Torres Floralis Moscatel Oro til desserten.

Interiør fra F-hoone

Interiør fra F-hoone

Menyene er selvsagt hele tiden i endring, men du kan sjekke ut nettsiden og se hva som tilbys akkurat nå. Selv med høy euro-kurs får du mat i toppklasse for en ganske billig penge. Her ligger det mye arbeid og kunnskap bak fra kjøkkenets side. Det bør ikke være avskrekkende med en 4-retter med vin til 70 euro. Et lite tips når du skal bestille bord. Husk at de har stengt søndag og mandag. Dette gjelder de fleste om ikke alle av topp-restaurantene i Tallinn.

Enten du går for billig eller litt dyrere, så sjekk ut F-hoone og Mekk Tallinn.

Har du lyst å sjekke ut flere av de gode spisestedene, anbefalte Rene Uusmees følgende steder. Leib Resto & Aed, Moon, Kolm Sibulat og  NOA. Mer om Tallinn, spisesteder og praktisk tips får du hos Visit Tallinn.   

Turen til Tallinn var en del av programmet under Nordic Bloggers Experience i Finland og turen fra Helsinki til Tallinn gikk med Eckerøline. #nbefinland #visitestonia #visittallinn

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

3 thoughts on “Storbyhelg: Spis godt i Tallinn

  1. alltidreiseklar Post author

   Veldig god mat, og det beste var at servicen var uformell – selv om vi snakker øvre prisklasse til Tallinn å være.
   Vi hadde jo et eget opplegg, men du kunne merke at her kan en nyte god mat og slappe av samtidig.

   PS: Dere er så flinke til å kommentere på andres innlegg. Der har mange, også jeg, noe å lære 🙂

Alta (Finnmark)
Today
Snowy
Wind : 3 km/h
Humidity : 100%
-1°C
 • Sunday Tomorrow -1 °C
 • Monday   -1 °C
Weather Layer by www.BlogoVoyage.fr