Spise: Flying Elk

Flying elk er et paradis for elg-elskere. Her er det elg for alle penga, men bare interiørmessig. Björn Frantzén har mange restauranter i Stockholm, en med to Michelin-stjerner.  Han har heldigvis også fått lyst til å lage sin versjon av engelsk pubmat. Bistroelgen på Mälartorget 15 i Gamla Stan er derfor en kjekk og mettende gastropub-opplevelse. Jeg var der til frunsj, yes det heter frunsj, sånn rundt 14 en lørdag, og fikk god mat med gode råvarer presentert på en morsom måte. 

 

Hangover-perfection

En frunch består av fire retter. Da vi var der i mars 2014 var menyen slik: Først pommefrites med chilidressing. Deretter velger du mellom skagenrøre eller egg og bacon med andelever. Så kommer svensk tunnbrød med hjemmelaget gris- og parmesanpølse med tilbehør. Til dessert er det arme riddere med plommer. Det hele presentert uhøytidelig og festlig, av kelenere som var noe uoppmerksomme og glemte både det ene og det andre. Det var halvfullt i lokalet, og det gjør nok sitt til at de selv går på halv maskin. Litt rusk der altså, men maten var det ikke mye rusk over. Du blir mer enn mett. Faktisk var det nesten i overkant. Men helt sikkert perfekt som hangover-mat…..

The flying elk passer også på kvelden

Elgen har åpent hver dag, og er nok absolutt en kjekk plass også om kvelden. Det er et stort lokale, med mange små avdelinger. Dermed tror jeg ikke støynivået blir altfor høyt. Helt innerst ligger det også en bar. En fin matopplevelse, til den nette sum av 295 SEK. Merk at på søndager serverer de sin berømte burger. Den så veldig fristende ut, og garantert verdt en smak. Jeg kommer iallefall tilbake til elgen.

 

 

NB: Det kan nok lønne seg å bestille bord. Merk at lunsj og frunsj bare er i helgene.

Praktisk
Mandag og tirsdag: 17 – 00
Onsdag til fredag: 17 – 01
Lørdag: 12 – 01
Søndag: 12 – 00
Epost: reservation@theflyingelk.se

Mer om Stockholms hoteller og restauranter finnes i en egen kategori på bloggen.

<a href=»http://www.bloglovin.com/blog/14595213/?claim=t75jhagbk5k»>Follow my blog with Bloglovin</a>

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Spise: Flying Elk

  1. Ann-Mari -

    Heia! Enig, god mat til en bra pris i uformelle omgivelser kan det ikke bli for mye av.
    Bildene mine viser helt rett en mer moderne public house – men lengre inn i lokalet var det mye mer pubstemning. Mer hvit kalk på veggene og mørke møbler og en bar. Der var det derimot så mørkt at bildene ikke ble noe særlig

  2. Ms Traveltipsy

    Gastropuber håper jeg det kommer flere av det er et genialt konsept. Men jeg synes det ser veldig lite pub aktig ut på bildene her, var det det? Kunne gjerne ha tenkt meg skikkelig pub jeg da 🙂 Men ser bra ut!