Spise: Fotografiska Stockholm

På Fotografiska må du betale inngangsbillett for å komme til kafé eller restaurant, og det er det verdt. Du får se foto i verdensklasse og spise nærprodusert mat. Utsikten må da også være den beste i byen.

IMG_0957

Du kan velge mellom en kafédel, der du selv plukker smørbrød og salater. Rommet er mindre enn restaurantdelen, ligger i samme rom som den bare delt av med store vindusvegger. Kafeen hos Fotografiska har derfor samme utsikt, så vil du bare ha en kopp kaffe og noe enkelt å spise kan du like gjerne sitte her.  Vi valgte å gå for lunsj i restauranten. Den serveres mellom 12 og 14, så kom når det åpner eller bestill bord på forhånd.

IMG_0964

Systemet er slik at du sjekker ut menyen på veggen, bestemmer om du vil ha hovedrett med eller uten kjøtt og dessert eller ei. Vi gikk for full pakke, som var gulrot, tomatsaus og linser med kylling og pærekardemommekake med krem. Inkludert i prisen på 195 kroner var en enkel salat, nydelig brød og knekkebrød med fantastisk smør og så mye kaffe og te du klarer.

IMG_0934

Du må altså bestemme deg for mat og eventuelt om du skal drikke vin og øl før du går inn. Du betaler også før du går inn i restauranten. Så får du med deg en blomsterpinne som du setter i en krukke på bordet. Det så også ut som du kunne velge en kokosbolle eller kake til dessert, etter at du hadde satt deg. Det oppdaget jeg ikke før vi kom inn i rommet.

IMG_0974

Dette systemet er jo ikke så verst, med mindre du har noen foran deg som ikke helt vet hva de skal drikke – eller om det plutselig kommer en gruppe på 10 snikende inn fra siden som har forrang da de har vært på fotokurs på Fotografiska. Og alle skal betale hver for seg.

IMG_0961

Så beregn god tid. Dere kan jo ha mer flaks enn oss, men det er jo ikke kjekt å se på klokka når en skal spise. Det hele er verdt det, for utsikten er formidabel mot Djurgården selv på en dårlig februardag. Dette bildet er fra kafe-delen. Du kan bestille bord som sagt, og be da om en vindusbord. Det kan være like greit, med tanke på det interessante køsystemet de har.

IMG_0940

Maten, hvordan var så den? Hovedretten så virkelig super ut og smakte helt greit. Desserten var supergod. Myk pærekardemommekake, lekkert lekkert.

IMG_0946

Herren drakk kaffe, og var særdeles fornøyd. Den ristes av STHLM Roast på Søder i Stockholm, og falt virkelig i smak. Roiboos-teen med tahini fra Johan Nyström kom selvsagt i pose, men dog ikke i papir og smakte godt. Det blir nok for mye stress med løsvekt-te, så kaffefolket vinner igjen.

IMG_0988

Fotografiska finner du lett frem til. Den ligger der alle cruiseskipene legger til, og du bruker 5 minutter på å gå dit fra Djurgårdfergene ved Gamla Stan. Hva? Synes du det er irriterende at du ikke kan gå på kafeen uten å betale inngangsbillett? Mon det. Hadde det ikke vært slike restriksjoner, hadde det aldri vært ledige plasser her. Nå kan du glede deg over en god utstilling eller to fra svenske og utenlandske toppfotografer, og det tviler jeg på at noen har vondt av…De har forresten bare stengt to dager i året, julaften og midtsommar. Ellers kryr det av arrangmenter her, fra konserter til fotokurs og quizkvelder. Og ikke glem å bruke litt tid i museumsbutikken til Fotografiska. Masse kjekt der!

IMG_0931

Les gjerne mine andre tips om shopping, restauranter og hoteller i Stockholm.

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Spise: Fotografiska Stockholm

    1. alltidreiseklar Post author

      Det er jo typisk – de fleste har nok vært på flere museer i utlandet enn i sin egen stad 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.