Spise: Gdanski Bowke Gdansk

Gdanski Bowke ligger ved Motlawa-elven i Gdansk, men er langt fra en sliten havnepub. Her får du ypperlig polsk mat og en halvliter til 25 kroner. Unn deg også en Machandel-shot, men ikke glem å knekke tannpirkeren i to etterpå! *sponset innlegg

Gdanski Bowke har et rustikt interiør, som gjør at alle kan trives her.

Gdanski Bowke har et rustikt interiør, som gjør at alle kan trives her.

MATEN PÅ GDANSKI BOWKE

Menyen kommer i form av fire store ark, og som inneholder alt fra frokost og lunsj til middag. Vi gikk for en amber meny til lunsj, og ble virkelig både mette og imponerte av alt som ble servert. Det var både lekkert å se på og spise. Her er det lagt vekt på detaljer, enten det er snakk om suppe til forrett, laks til hovedrett eller is til dessert. Bare se og bli henført.

Hvorfor ikke spise suppa rett fra gryta?

Voila!

Delikat laks med tilbehør

Lekker dessert med gullvann.

DRIKKE I ALLE VARIANTER

Enten du vil ha te, kaffe, juice eller sterkere saker – så har Gdanski Bowke noe for alle. Vi smakte oss gjennom en stor del av drikkemenyen. Først fikk jeg og en annen te-elsker, nemlig Annette fra Reisepluss, grønn Dragon Lung Chin-te med en sjokoladebit til. Herlig å slippe dvask pose-te. Jeg gikk for tre sorter øl brygget av restauranten selv, og de kom på et fint trefat i håndterlige størrelser.

Tre øl på én gang? Hvorfor ikke.

Deretter fikk vi Goldwasser, som oversatt blir gullvann, men her snakker vi om vodka med gull i. Urtespriten har aner tilbake til 1500-tallet, og er sammen med drikken Machandel regnet som nasjonaldrikker. Machandel-drikken serveres i et spesielt glass, og i bunnen ligger en sviske med en tannpirker i. Når du har drukket opp eller tatt den som en shot, spiser du den vodkamarinerte svisken, knekker tannpirkeren i to og legger den i glasset. Den som ikke knekker tannpirkeren, må betale for neste runde….

 

Machandel, tannpirker og sviske.

PRISNIVÅET PÅ GDANSKI BOWKE

Nå har du sett og lest litt om både mat og drikke, og kan kjapt tenke at dette må da koste flesk. Det gjør det ikke. En full frokost koster mellom 40 og 60 kroner. Forretter starter på 50-lappen, hovedretter fra 80 til 160 kroner og desserter fra 50 kroner. Du spiser og drikker altså veldig godt her for 200 kroner per person, og da sitter du lenge. Drikkevarene er også på den hyggelige prissiden, med en halvliter fra 26 kroner.

Det har blitt drukket og spist her i 200 år.

Det har blitt drukket og spist her i 200 år.

SERVICE, KVALITET og pomorsie prestige

Enten du kommer hit for frokost, lunsj, middag eller bare et glass øl vil du oppleve en lett og ledig stemning. Her er de vant til turister, uten at det går ut over kvaliteten. Vi var her i mai, rett før det for alvor braket løs for sommeren og høsten, som er den travleste tiden. Kvaliteten på maten her er ekstra god, og det blir de belønnet for.

Gdanski Bowke ligger fint til ved elva Motlawa

Gdanski Bowke ligger fint til ved elva Motlawa

Er du i tvil om hvor du skal spise, så sjekk guiden som heter Pomorskie Prestige Culinary. Den tar for seg restauranter som serverer polsk mat og som legger sjel i det. Vi spiste også på Bulaj i Sopot, badebyen som ligger en halvtimes kjøring fra Gdansk. De, sammen med Piwna 47 i Gdansk, er alle gode ambassadører for polske råvarer og kokkehåndverk. Pomorskie prestige har også guider til shopping, spa og golf.

PRAKTISK

Adresse: Gdanski Bowke, Długie Pobrzeże 11

Mail for reservasjon: info@gdanskibowke.com

Nett: gdanskebowke.com, Facebook

Åpningstider: Fra morgen til sen kveld

Herlige Gdansk. Unn deg en storbyferie hit. Det blir både du, magen og pengeboka di glad for.

Herlige Gdansk. Unn deg en storbyferie hit. Det blir både du, magen og pengeboka di glad for.

* Innlegget er merket som sponset, da turen var en del av kampanjen #LifestylePolen  i regi av bloggnettverket #NordicTB, Pomorskietravel og Polentravel. Alle meninger er som alltid mine egne. Dette understreker jeg, da noen vil tro at et sponset innlegg betyr at noen har lagt føringer på innholdet. Dette blir aldri akseptert, du vil alltid få mine ærlige meninger. Les mer fra Gdansk fra mitt reisefølge som var Norske Reiseblogger, Travellingmunk og Reisepluss

Send gjerne artikkelen videre ut i verden
Alta (Finnmark)
Today
Rainy
Wind : 5.3 km/h
Humidity : 95%
6°C
  • Monday Tomorrow 4 °C
  • Tuesday   2 °C
Weather Layer by www.BlogoVoyage.fr