Spise: Kähler spisesalon Århus

Ingen har vel unngått å få med seg navnet Kähler. Stripete vaser, hvite lyshus og Mano-kopper  er interiør-landeplagene fra danskene. Men hvorfor la det stoppe med keramikk?

I fødebyen Århus har de derfor både gourmetrestauranten Kähler villa dining og en litt mer koselig priset kafé og restaurant. I oktober 2014 gikk vi for lunsj på sistnevnte, kalt Kähler spisesalon.  Den ligger i en småtravel gate, ikke langt fra jernbanestasjonen og shoppingsentret Bruuns galleri. Kähler Spisesalon har spiseplasser både ute og inne. Er dere flere på tur, kan dere glede dere over langbord i halve lokalet.

Menyen til lunsj – fra 11.30 – stor nok. Prisnivået er særdeles hyggelig. Et smørrebrød 79 kroner, tre stykk for 200. De har også salater og supper fra en drøy hundrelapp og opp, samt oster og kjøttpålegg. Jeg gikk for saltet torsk med knuste kartofler, Ærø-rapsolje, fennikkel, grapefrukt og stjerneanismajones.

Medspiseren tok hønsesalat med selleripuré, epler og pistasjenøtter. Kryss i taket for at Kähler Spisesalon hadde suveren te fra Perchs. Ingefær og sitron smakte bra, og på andre siden av bordet var de fornøyd med eplemosten. På kvelden er det 3 og 4-retters menyer, langtidskokt mat og salat. 3 retter 279 danske kroner, 4 retter 325. Lite å klage på altså. Og slik så da også tallerknene ut.

Stripene er på plass hos Kähler Spisesalon

Stripene er på plass hos Kähler Spisesalon

Nesten alt en spiser og drikker av hos Kähler Spisesalon, er selvsagt fra egen produksjon. Det kan jo bli for mye av det gode for enkelte, for andre bare fint. Går du på dametoalettet, stirrer et gigantisk bilde av grunnleggeren på deg. Det er faktisk for mye av det gode.

 

For de som er sugne på mer keramikk, har de passende nok noen butikker lengre opp i gata en butikk med det meste i. Der kan det nok fort gå mer penger enn på mat. Smaksprøvene får du iallefall overalt i restauranten. Kähler er for øvrig ringrever i keramikk. De startet i 1839.

 

 

Kähler Spisesalon
M.P. Bruuns Gade 33 
8000 Aarhus C 
Tlf: 86 12 20 53 

Mandag til lørdag kl. 9.00-22.00
Søndag kl. 10.00-22.00
Køkkenet lukker alle dage kl. 21:30

Fremdeles sulten? Århus byr på mange budsjettvennlige steder, fra Restaurant Latin til Mefisto og Langhoff&Juul. Jeg har skrevet om alle og noen flere i Århus-kategorien som du finner her. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden
Alta (Finnmark)
Today
Snowy
Wind : 1.1 km/h
Humidity : 100%
-1°C
  • Saturday Tomorrow -1 °C
  • Sunday   -1 °C
Weather Layer by www.BlogoVoyage.fr