Spise: Lescure Paris

Paris kryr jo av spisesteder. Mange gode, mange dyre, mange dårlige og dyre. Her er en koselig, liten, billig restaurant i et dyrt område! Lescure ligger på hjørnet av Concorde-metrostoppet og den pittelille gata Rue de Mondovi – langs hovedgata Rue Rivoli. Vi besøkte den på vinteren, om sommeren er det litt bedre plass her. Da de også har uteservering.

Lyktene tennes 19. Ingen bordreservering mulig, så møt før franskmennene. Vær der altså 19.

Området er steindyrt, like ved ligger luksushotellene på rekke og rad med drinker som starter på 25 euro. Gisp.
Denne lille restauranten besøkes av stamgjester og endel nordmenn, da den norske klubben ikke er langt fra. Prisene er hyggelige, det vil si dessert rundt 8 euro, forretter fra 6 (mener jeg det var) og opp til 16 for snegler og hovedretter fra 10-12 (mener jeg). Vin fra 15 euro og den dyreste tror jeg var 35.

Snegler med klype, servert med persille og hvitløk. Jummi.

Bordene står tett, selvsagt, men firemannsbordet vårt i et hjørne var koselig og sørget for at praten kunne gå uforstyrret likevel. Nabobordene besto av franskmenn, og de forsto nå uansett lite.

Bilde tatt fra vårt hjørnebord.

Maten? Tradisjonell rustikk kost. Ikke gourmet, ikke gatekjøkken. Enkel og smakfull fransk kost. Her var mat fra baskerland og andre regioner, alt opplyst på menyen. Som er liten og god. Fire mann valgte litt ulikt. Snegler til forrett, så kalv fra Limousin, baskisk kylling og beef bourgogne, med creme brulee og oster til dessert samt to flasker vin og konjakk som avslutning.

Biff bourgogne. Supermørt kjøtt.

Tror måltidet kom på en 350 kroner per pers. Det er jammen ikke verst. Alt var godt og smakfullt. Servicen var god, kelneren var jovial og kunne noe engelsk.

Langt fra alle kelnere er arrogante. Det lønner seg å starte med bon soir, og være litt høflig selv 😉

Kokken kunne en se arbeide i et lite og åpent kjøkken. God stemning hele tiden. Merk at det ikke er bordreservasjon her. Vi kom tidlig, til fransk tid å være, da de åpnet 19 og fikk bord. En drøy time senere var det nesten fullt.

Kokken i arbeid. Bilde tatt fra hjørnebordet. Så en ser at det ikke er store rommet. Det beste med det hele? Desserten! Den største  bruleen jeg noen gang har fått! Den var knasende god!

 

Mmm.

Lescure har eksistert siden 1919. Her går du for en ekte fransk bistro-stemning. Det er bare ett aber….Toalettet er i et rom ved siden av restauranten. Du må altså ut.

Åpent for lunsj mandag til fredag 12:00–14:00, middag mandag til lørdag 19:00–22:00 
Send gjerne artikkelen videre ut i verden
Alta (Finnmark)
Today
Snowy
Wind : 1.1 km/h
Humidity : 100%
-2°C
  • Saturday Tomorrow -1 °C
  • Sunday   -1 °C
Weather Layer by www.BlogoVoyage.fr