Spise: Matbaren Mathias Dahlgren

Mathias Dahlgren! Endelig fikk jeg sjansen til å spise hos svenskenes superkokk. Mathias Dahlgren har to restauranter, som begge finnes på Grand hotell. Matsalen har 2 stjerner i Michelin-guiden, og en meny med drikke koster flere tusenlapper, selvsagt. Heldigvis har MD også Matbaren. Et særdeles mer prisvennlig sted, som til overmål er belønnet med 1 stjerne i guiden. Matopplevelsene burde dermed stå i kø. Og det gjorde de også.

Baren hos Matbaren. Fin utsikt til kokkene.
Bestill etter behov

Menyen hos Mathias Dahlgren ligger ikke ute på nett. Den endres nok ofte alt etter hva som er tilgjengelig av råvarer. På et papirark på et trebrett ligger valgene foran deg. Konseptet er slik at du velger en rett av gangen. Det tar ikke mange minuttene før du får maten servert, så du trenger ikke bekymre deg for ventetid. Det er flere geniale ting med denne varianten. Du bestemmer selv tempo, og når du er mett stopper du. Du kan også se hva medspiseren får, og tenke: Det så godt ut, det tar jeg neste gang. Menyen er inndelt i landet, utlandet, naturen og konditoriet. Morsomt å se norsk skrei, matsjesild og kamskjell fra Hitra på menyen!
Priser fra SEK 85 (dessert) til 650 (russisk kaviar). Da vi kom klokken 21, var sjøkrepsen utsolgt. Ellers var det bare å velge og vrake.

Belgisk sjokoladefondant til dessert (145 kroner)

 

 

Fjellørret slik du aldri har fått den servert før (195 kroner)

 

Gris fra Domta gård, med grønnkål og svart trøffel. Mmm! (295 kroner)
Kebab a la Mathias Dahlgren

Til maten hadde vi tenkt å gå for en flaske vin, da de var meget moderat priset. Rundt 600 kroner for både rødt og hvitt. Der var også utvalget lite, men godt. Du slipper å bla deg gjennom 100 sider. Men så oppdaget vi at øl-menyen så rett så spennende ut. Her var prisene fra 75 til 90, både for importert øl og MDs egne ølsorter. Da første rett var asiastisk-inspirert, oksekjøtt med pepperrot og ingefær servert som en mellomting av en kebab og en dumpling – anbefalte vår dyktige kelner en skotsk ingefærøl. Både mat og øl fra Willams bros var en innertier!

 

Herlig med mat som skal spises uten bestikk (195 kroner)

Matbaren er en bistro utenom det vanlige. Råvarene er kjente og kjære, fra rødbeter og kål til okse, svin og skjell. Måten de lages og serveres på, gir derimot overraskelser og gode smaksopplevelser. Matbaren har en vennlig og usnobbet atmosfære. Interiøret er varmt, og bordplasseringene slik at både store grupper og par kan trives.

Små bur eller fine stoler? Meningene er delte 🙂
Dessert i doggybag? No problem

Kelnerne er uformelle, men proffe. Da vi ba om å få med de ekstra søtsakene i en doggybag, var det full forståelse for det. For vi var stappmette etter tre retter hver, og orket ikke tanken på mer søtt. Men vi orket heller ikke tanken på å etterlate de søte små ved bordet. I en liten brun papirpose ble de med hjem, og smeltet i munnen til morgen-teen dagen derpå. Inntrykket noen dager etterpå er fremdeles bare positivt. Prismessig ser jeg heller ingen grunn til å klage. Det koster å ha mat fra gode produsenter, utvikle rettene og ha en stor stab. Likevel føler jeg meg ikke ranet etter dette besøket. Sluttsummen ligner veldig på noe jeg betaler for mat på ganske så ordinære restauranter i Norge. Jada, jeg vet at lønninger og så videre er noe annet. Uansett! For 2×3 retter, 3 øl, kaffe og te kom regningen på 1400 norske kroner. Det lever jeg svært godt med, og kommer gjerne igjen til Matbaren.

På gjensyn!

Booking-muligheter: 
Via nettsidens automatiske reservasjonstjeneste. 
Du kan også møte opp ved åpningstid, da de alltid har noen ledige plasser i baren. 
Jeg forsøkte det første, men fikk opp at alt var fullt. Det var ikke aktuelt å spise så tidlig, så jeg sendte derfor en mail. Svaret var at de hadde reservert to plasser i baren klokken 21 (perfekt tidspunkt på en lørdag), og at vi kanskje kunne få et bord om det ble noen avbestillinger. Da vi ankom, fikk vi et tomannsbord i enden av en vegg. 
Helt perfekt! Som alt annet den kvelden. Dette innlegget er fra 2014.

Åpningstider
Matbaren Mathias Dahlgren
Mån – Fre, lunch kl 12.00 – 14.00
Mån – Lör, middag kl 18.00 – 24.00
Sittningstid 3 timmar
Sista insläpp för lunch kl 13.30
och kl 22.00 för middag.

Matsalen
Tis – Lör kl 19.00 – 24.00

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden