Spise: Mefisto Århus

Århus kryr av gode spisesteder. Særlig koselig er det å gå i Latinerkvarteret. To av måltidene ved sist besøk ble inntatt der. Først hos Mefisto ved Volden 28. Med sine koselige skilt, lune bakgårdshage med varmelamper og fine stemning var forventningene på topp. De ble sånn passelig innfridd.

Mefisto har en håndterlig meny, og både kjøtt og fisk. Jeg startet med en carpaccio med mild sennep og olivenolje, som var fantastisk god. Medspiseren fikk supergode mandler som start. Magen skulle spares til kjøttretten. Som Côte de boeuf til to personer, med urtebernaise, poteter og glaserte grønnsaker. Det kostet 400 per person, inkludert valgfri forrett. Så ikke av det billigste, og en forventer super kjøttkvalitet til den prisen. Vi spurte mannen som skulle skjære opp kjøttet om det var dansk, og fikk ja til svar.

Lekkert presentert, mandler, oliven, saus, poteter og grønnsaker var delikate og supergode på smak. Kjøttet var jeg sånn passe fornøyd med, smaken var ikke helt suveren. Min medspiser var ennå hardere i sin dom: Disse kyrne har stått mye på bås. Jeg kan smake at de ikke har vært mye ute og spist frisk gress. Så da regningen kom, spurte jeg hvilken dansk gård det kom fra. Vi orket ikke si at kjøttet hadde vært sånn passe, det er noe med å gjøre seg selv og alle rundt i dårlig humør. Servitrisene trodde nok at vi likte det godt, kom tilbake fra kjøkkenet og sa at kjøttet ikke var dansk, men engelsk (!) og at de fantes i en butikk, hørtes ut som et supermarked, like i nærheten. Så kunnskapen hos den ansatte var enten feil, eller så var han kanskje flau over kvaliteten? Uansett. Alt annet var godt, og det var et veldig koselig sted med hyggelig betjening. På tirsdager har de hummermeny, så neste gang kommer jeg nok tilbake for sjømaten. Vår beste matopplevelse i det flotte Latinerkvarteret, kom på en fransk restaurant like i nærheten av Mefisto. Mer om det i et annet innlegg!

 

Åpningstider
Mandag – Fredag fra kl. 11:30 – 22.00 (kjøkken)
Lørdag – Søndag fra 10.00 – 22.00
(kjøkken)

Mefisto holder åpent som normalt i julen unntatt 1. og 2. juledag samt
1. nyttårsdag.

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden