Spise: Monkey Rosé Braunschweig

Braunschweig ligger 20 mil sør for Hamburg. En avslappende storby som byr på  storveis shopping og flotte restauranter, som vinbrasseriet Monkey Rosé. I en storslått, høy og vakker bygning har de klart å lage en intim og moderne restaurant. (sponset)

 

Utsikt fra Monkey Rosé

Herlig å velge mellom å sitte inne eller ute hos Monkey Rosé

Monkey Rosé

Monkey Rosé Meny

Jeg synes alltid det er et godt tegn når menyen ikke ligner en bibel. En liten meny er ofte et signal om at her legger kokkene sjel og insats i alle rettene. Italia dominerte, med innslag av Spania, USA og Tyskland. Medspiserne delte en tapas til forrett, mens jeg og en til gikk for flammkuchen. Det kan best beskrives som en flatbrødtynn pizza, og den stammer fra grensetraktene mellom Tyskland og Frankrike. Du får den oftest i Pfalz, Baden og Alsac. Denne gangen servert med rosmarin og fersken. Sistnevnte hadde ikke våre tyske venner hørt om før, og var spente på min reaksjon. Supergod!

Kelner på Monkey Rose

Rask og vennlig service

Flammkuchen med fersken

Flammkuchen er en tysk/fransk-spesialitet som smaker utmerket til både øl og vin.

Til hovedrett ble det valgt både pasta og kjøtt, mens jeg gikk for en burger med pomme frites og trøffelmajones. Det var akkurat så godt som det hørtes ut, og porsjonen var akkurat passelig stor. Kan være at en mann ville hatt mer, men da kunne han hatt dessert for å avslutte måltidet. Det klarte ikke jeg, for jeg var mer enn mett. De har ellers et godt utvalg av vin på glass, lokalt øl har de også og prisnivået på champagnen var ikke avskrekkende. De hadde gode merker som Taittinger og Bollinger, sistnevnte til 70 euro. Polpris er vel nærmere 500 kroner, så det er ikke langt unna.

Burger med pomme frittes og majones

Lekker burger med trøffelmajones

Prisnivå og service på Monkey Rosé

Braunschweig er en by hvor mange Volkswagen-ansatte bor, da fabrikken bare ligger 20 minutter unna. De er distriktets største private arbeidsgiver, og gir gode lønninger. De spiser ofte ute, og sørger for at alle restaurantene byen har kan gå godt. Det er opp mot 400 å velge mellom i en by med 250.000 innbyggere. Denne torsdagen var det ikke fullt på innsiden, men ute i det varme været satt både pent kledde unge menn og kvinner. Atmosfæren var uformell, men dette er et av de finere stedene i uformell-kategorien. Prisnivået er ikke høyt for en nordmann eller ansatte i VW, med 8-14 euro for forretter, 16-29 for hovedretter og 8-10 euro for desserter. Kvaliteten er også veldig god, og servicen var upåklagelig.

Interiør, bord og stoler og tallerkner fra restaurant

Monkey Rosé har plass til både store grupper og par

Kelner i arbeid

Vennlige kelnere, som snakket godt engelsk

Oppsummering

Monkey Rosé ligger vakkert til ved en kirke, og har god plass både ute og inne. De har rom for store grupper ved langbord såvel som to-mannsbord til par som ønsker en intim middag. Lokalet er smart delt opp, og akustikken var også god. Den kan nemlig være en utfordring mange steder, og totalt ødelegge et måltid. Ekstra festlig var også de små tingene du oppdaget på toalettet. Her var det nemlig alt fra tamponger, håndkrem, pastiller og lofjerner til renseservietter og hårspray.

Interiør, lamper

Åpningstider: Tirsdag til torsdag fra 18, fredag og lørdag fra 15.30. Stengetid er når siste gjest går. Kjøkkenet åpent fra 18 til 22. Adresse: Altstadtmarkt 1

PS: Reise til Braunschweig i Niedersachsen? Byen ligger 20 mil sør for Hamburg og 20 mil vest for Berlin. Du kan ta fly til en av disse byene og så tog, eventuelt fly til Hannover som ligger enda nærmere og så tog videre. Sjekk reiseplanleggeren til det tyske turistkontoret dersom du kjører med bil eller motorsykkel. 

Turen til Braunschweig er en del av kampanjen #citybreakGermany. Et samarbeid mellom NordicTB, Germany national turist office, Ferielandet Tyskland samt turiskontorene i Braunschweig, Wolfsburg og Wolfenbüttel. Det legges aldri føringer på innhold, så alle meninger og bilder er som vanlig mine egne. Flere tips fra Tyskland finner du på bloggen. NordicTBs andre bloggere skal i hele høst dra til ulike storbyer, så se etter hashtaggen citybreakGermany eller sjekk ut bloggen til alle deltakerne her. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden