Spise: Nobu Berkeley Street London

Nobu Berkeley Street London er eid av Robert DeNiro, elsket av Madonna og har over 20 filialer verden over, to i London. Denne ligger rett ved The May Fair Hotel, og er minimalistisk innredet og har svartkledde formelle kelnere. Og siden stedet er besøkt av de hippe og de med ekte Chanel-vesker – og turister som er heldige å få bord. 

Nobu Berkeley har en no photo-policy, så alle bildene er fra Noburestaurants.com

Nobu Berkeley har en no photo-policy, så alle bildene er fra Noburestaurants.com

Oppturen på måltidet etter en ok sushi var Hazel 8 og var desserten. Ganduja mousse, passionsfruktkjerne servert med hasselnøttis og moromiso toffee.  Helt enkelt den beste desserten jeg har smakt. 10 poeng til Nobu Berkeley London. Dessverre står det på menyen «fotografering er ikke lov». Jeg snek meg til å ta et bilde av maten og litt til, og ble først tilsnakket hardt til på vei ut da jeg tok bilde av kokkene. Så derfor publiserer jeg ikke egne bilder herfra, vil nødig bli nektet adgang eller andre ting. Alle foto, inkludert coverbildet er derfor fra Nobu Berkeley Street Londons hjemmeside. 

Sushien er god, det samme er makirullene og prisnivået norsk. 33 pund for en Sushi-dinner, med 8 biter sushi, 6 makiruller – veldig gode, en omelett-bit med ris og makirogn, samt misosuppe. Merk at du får ikke skje, du skal drikke fra bollen. Desserten ligger på 10 pund, og vinkartet er fra billig til usannsynlig dyrt. Lykke: Billecart-Salmon til 64 pund flasken, det er ikke dobbel polpris engang. Til under 80 pund får du også f.eks Veuve C og Taittinger. Vil du ut med litt mer, kan du bestille en flaske Sauternes til 600 pund. Men maten, menyen er ganske stor og nesten gang skal jeg prøve fisk og tempura, mange som hadde det nabobordene. Merk at de legger til 15 prosent i tips selv, mot andre steder som normalt tar 12,5.

Kjendiser? Kan ikke si jeg så noen, men så 
er ikke de britiske realitykjendisene og the hip crowd noe jeg har oversikt over.

PS: I baren i første etasje er det sikkert ok å henge en stund, uten at den var så veldig fantastisk innredet, egentlig kanskje steril og kjølig. Men cocktailene er sikkert gode, og starter på 13 pund. Dette var et besøk i 2011, så prisene er nok litt endret. 

Andre tips til London finner du her, blant annet hvordan hotelloppholdet på May fair London var. For å si det slik, 5-stjerner og vel så det!

 
Send gjerne artikkelen videre ut i verden