Spise: Nørrebro Bryghus København

USAs UD mente at Nørrebro «bør unngås» når det er mørkt. Københavns borgermester sa at «det verste som kan skje, er at de støter på en full hipster». Vel, noe kriminalitet er det vel også i disse bydelene – men likevel. Pressemannen for ambassaden måtte jo også innrømme at han selv ofte var nettopp på Nørrebro og Vesterbro, for det er jo her mange av de gode spisestedene ligger. Så nå er reiserådet endret til «vis varsomhet» når det er mørkt. Vel, på Nørrebro Bryghus bør en kanskje vise varsomhet, for ikke å bli altfor mett. For den forholdsvis lille menyen består bare av fristelser.

Bryggeriet brygger nemlig ikke bare øl i alle varianter, de serverer også mat. På menyen denne desembermåneden sto både en tre-retterslunsj til 280 kroner og a la carte. Enn så fristende både pris og utvalget var, jordskokksuppe, kjøtt og riskrem til dessert, gikk jeg for en enkelrett. Klokken var jo bare 12.
Fisken og chipsen kom raskt, og var god og porsjonen stor. Litt kjedelig majones til. Tror chilimajonesen som var til steak-sandwhichen hadde vært bedre. Men med gresskarøl med koriander og chili til, ble det et smakelig måltid. De andre ved bordet valgte kyllingsalat, som kom delikat i skål og med utmerket brød og deilig mykt smør til. Brød slår ingen danskene på.
Det er også veldig sympatisk på bryghuset at du kan velge mellom 3 størrelser på glasset, fra 25 cl. På den måten kan du smake på øl du vanligvis ikke ville våget deg på, dersom det hadde vært 0.5. Så kan du heller øke på, når du finner en favoritt. Nørrebro Bryghus har en sjarmerende atmosfære. Øltanker, stilig interiør og fint lydnivå selv med mange folk på plass. Vi kom ved åpning kl 12, men det fylles ofte opp – så bestill bord eller ta en telefon før du tar turen.

 

 

 

Flotte industrilamper mot murvegger
Når det er sagt, er det nok å gjøre i nabolaget om du må vente på bord. Rett ved ligger gate på gate med kjekke butikker med både nytt og second hand. Og så kan du selvsagt handle med deg øl fra bryggeriet hjem. Du er tross alt i Danmark!
NØRREBRO BRYGHUS
Ryesgade 3, 2200 København N
Mandag-torsdag: 12-24
Fredag-lørdag: 12-02
Søndag: stengt
Epost: info@noerrebrobryghus.dk
Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Spise: Nørrebro Bryghus København

  1. Ann-Mari -

    Ah, ja spising og Køben er jo en evig utfordring. Altfor mange kjekke plasser.
    Jeg liker meg også godt på Peder Oxe, og så har jeg Uformel, Geist og Madklubben som steder jeg gjerne vil besøke. Kjente kokker som går lei finkulturen og starter fornuftig prisete plasser, er jo mer enn bra 🙂