Spise og drikke: Peninsula Tokyo

Jeg tipper jeg aldri får råd til å bo på Peninsula Tokyo, men en trenger jo ikke det for å kunne nyte baren og utsikten derfra. Peter the bar var heldigvis ikke dyrere enn en norsk bar. I 24. etasje får barmenyretter samt afternoon tea og elegante drinker. Under den lykkelige timen koster en drink 50 kroner (2014), ellers rundt 120. Mat får du fra rundt 150 kroner. Til å være et luksushotell, er det ganske så ok priser. Og fremdeles ikke dyrere enn i Norge, vil jeg påstå.
Peter-restauranten ligger i samme lokale

 

Peter the Bar

 

Cosmo the drink

Antrekk skal være smart casual, hva nå enn det betyr. Vi kom i vanlige sommerklær, t-skjorte og sko, og ble ikke kastet ut. Andre regler er at du må være over 20 år, og ikke røyke sigar før etter 16.00. Servicen var upåklagelig, og vi satt lenge med én drink ved baren. Så på utsikten, og leste aviser. Ingen som maste at du måtte kjøpe mer. Vil du forresten unne deg en bedre middag, kan du det i andre enden av lokalet. Fremdeles med en spektakulær utsikt.

 

Utsikten fra do er også helt ok

En annen kjekk ting, som gjør at du i alle fall bør unne deg en alkoholfri drikke, er at du får en fabelaktig utsikt og vakker solnedgang over Keiserpalasset. For går du i hagen til Keiserpalasset som vi gjorde, kommer du egentlig ikke nær selve palasset og det er heller ikke så lett å få et inntrykk av området. Fra Peninsula-baren ser du derimot både Ginza og hele parken. Jeg vil anbefale å gå en time eller to før solnedgang, og se hvordan hele byen endrer karakter.

Keiserpalasset og parken sett fra Peninsula
 
Åpningstider
Søndag til torsdag: 12-midnatt
Fredag og lørdag: 12 – 01
 
Afternoon tea
14.30-17 i helger og helligdager
 
Trenger du en større guide til Tokyo, finner du den her 
Send gjerne artikkelen videre ut i verden

7 thoughts on “Spise og drikke: Peninsula Tokyo

 1. Ann-Mari -

  Indeed! Philippe Starck har drysset litt av tryllestøvet sitt over, og da blir det jo ikke uinteressant å se på heller 🙂

 2. No-Backpacker

  Ååååh, jeg elsker Tokyo! Har vært der tre ganger, og siste gangen i hele 5 uker og jeg vil tlbake igjen. Helst i morgen… 🙂 Heldigvis er ikke Hangzhou så langt fra Tokyo, så regner med at jeg skal noen turer det året vi skal bo i Kina. 🙂 Jeg er enig med deg, at det ikke nødvendigvis er så dyrt i Tokyo/Japan. Det fine med Tokyo er at man kan få måltider til (g)astronomiske summer, men man kan også få en bolle med nudler og "noe attåt" til 20 kroner.

 3. Ann-Mari -

  Jeg kunne glatt vært en måned bare i Tokyo. Var der en uke, og den gikk bare så altfor fort. Men inntrykket var at strålende til alt, faktisk 🙂 Så jeg har veldig lyst til å være lenge i Japan en annen gang. To måneder hadde vært perfekt!

 4. Ms Traveltipsy

  Å det så rett og slett fab ut 🙂 Må reise tilbake til Japan en gang, var der i ca 30 timer for noen år siden og da rekker man desverre ikke å se så mye. Japan er et utrolig spennende reisemål.

 5. Ann-Mari -

  Neida, det er nettopp det. Tokyo er fremstilt som en veldig dyr by, men jeg fant ikke noe som var dyrere enn i Norge. Ser at med happy hour og dagens priser, koster en drink her 800 Japanske yen. Altså 50 kroner. Men det er altså happy hour. Ellers ligger de på 2000 yen, altså rundt 120 kroner. Med andre ord, som en norsk hotellbar. Bare "litt" mer elegant 🙂

  Matmessig ser jeg at en burger ligger på rundt 200, en salat rundt det samme. Så til å være blant de dyreste hotellene i byen, med ok utsikt, er det jo ikke alarmerende dyrt å unne seg én gang i allefall 🙂