Spise og shopping: Leva Kungslador Visby

Leva Kungslador ligger noen få kilometer fra Visby sentrum er absolutt verdt turen. For hageglade, matglade og shopping-glade. Dessuten: Mye fairtrade, og alt så langt jeg kunne se var økologisk. Gotland er en øy der du alltid finner noe å spise og shoppe, og dette er helt klart et av stedene jeg ville satt av både en time og to til. Er været noe penere enn da vi var der, og sjansen er stor for det – på Sveriges mest solrike sted, så kan du ha piknik er en halv dag. Har du barn med, er det store grøntområder de kan springe seg slitne på.

 

Leva Kungslador satser på økologisk mat

Leva Kungslador satser på økologisk mat

 

 

Her får du en supergod lunsj, du kan kjøpe med brød, snop, keramikk, gårdsbutikkprodukter, interiør-ting og tang, eller bare slappe av med noe søtt og en kopp kaffe utendørs – eller i det kule drivhuset i bakgården. Vi hadde ikke så god tid, og været var ikke det beste. Likevel, mye kjekt å se og mange artige skilt her og der, som viser lunheten hos kollektivet bak. Kjøper du noe her, så støtter du altså både miljøet og små gründere som forsøker å tjene til livets opphold og ikke bare bli rike. Det betyr faktisk noe, og skal du legge igjen litt penger på Gotland er dette et godt sted  gjøre det på. Så ikke tenk at alt hele tiden skal være billigst mulig. Her skapes det mye på miljøvennlig vis, og det koster av og til litt mer enn masseproduksjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finn frem:
 

Toftavägen 20, 622 59 Visby

hej@levakungslador.se

bokningar@levakungslador.se

Restaurang&bokningar: 0498 288055

Gårdsbutik: 0498 288058
gardsbutiken@levakungslador.se

Mens vi var på Gotland, bodde vi på et skjønt lite hotell i gamlebyen som hadde verdens nusseligste afternoon tea, eller fika om du vil. Mer om det i Gotland-seksjonen. Øya har mye å by på, så unn deg en tur sommer eller hva med å ta en helg her når det er julemarked? Jeg vil tro at kulissene i gamlebyen er perfekte rammer for nettopp det.

Send gjerne artikkelen videre ut i verden