Spise: Restaurant Latin Århus

SÅ kjekt å finne et god fransk restaurant i Århus. Eieren av Restaurant Latin skal være fransk, så ikke rart stemningen var på plass. Du føler mer at du er i Latinerkvartert i Paris!

 

 

Liten og god meny på restaurant latin
Menyen er liten og oversiktlig. Vinmenyen er noe større, og selvsagt med hovedvekt på La France. Men fortvil ikke, her er også andre land. Prismessig fra noen hundre til det utenkelige. Vi går for en 3-retter til herlige 199 danske kroner. Og legger resten av pengene i en bourgogne til det dobbelte…..Først får vi festet rundstykker og hjemmelaget smør ved bordet. Perfekt start. Fiskesuppen er en husklassiker, med krutonger, aioli og revet Emmentaler. Selv om den er mørk og ikke ser så kjekk ut på bildet, eksploderte det av smaker i munnen. Du får selv velge hvor mange ganger kelneren skal øse opp. Jeg valgte to skjeer, og angret på at jeg ikke tok tre. Men resten av måltidet skulle jo også få plass. Det var torsk som var neste rett ut, mens desserten var det underlige komboen av gulrot, sorbet og pepperkakekuler. Helt fantastisk det også.

 

 

Hvite duker, men uformelt
Latin Restaurant er virkelig et trivelig sted. La deg ikke skremme av vinglass på rekke og rad på hvite duker. Her er det langt fra formelt, og bordene er satt slik at de passer både for par som vil være i fred og for større grupper. Gjestene da vi var der, var en familie med voksne barn, noen med små barn og venninner. Kelneren vår var først litt stresset over at vi valgte et bord som han ikke hadde gjort rent, og noen språkmisforståelser i starten gjorde at vi fikk en noe sur start. Men det tok seg raskt opp, og ved enden av måltidet var vi så på talefot at han tilbød et glass fra en flaske som ikke sto på menyen.Vi hadde egentlig bestilt portvin til desserten, men han ga oss et fransk alternativ på huset. Rivesaltes 1990 var en kjekk overraskelse og en god oppdagelse. Ikke så søtt som portvin, så den blir et førstevalg neste gang vi har muligheten.
 Fleksibel stengetid
Alt med denne restauranten er bra. Du ser kokkene når de jobber, stemningen er jovial, prisen er absolutt mer enn bra og utvalget av vin har noe for alle lommebøker. Prisverdig er det også at hjemmesiden forteller at selv om kjøkkenet har sine åpningstider, lukker restauranten først når alle har fått det de har lyst på. Men kom ikke 5 på 22, for å si det slik, dersom du vil ha kokken i godlune.
Restaurant Latin
Søndag – torsdag 18-22
Fredag & lørdag 13-17 & 18-22

Klostergade 2 
kontakt@latin-restaurant.dk 

For flere Århus-restauranter og hoteller, les videre her. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

One thought on “Spise: Restaurant Latin Århus

  1. Randomjenta

    For et lekkert sted! Ser absolutt ut som noe man kan finne i Paris. Alltid en fin overraskelse når man går inn i et trivelig lokale, og det føles ut som man transporteres til et annet land. Ikke minst det å reise på tur gjennom maten man får servert! Det så (og hørtes) helt nydelig ut, og 3 retter for 199,- vil jeg jo si er nærmest et kupp.