Spise: Spotted Pig NYC

Spotted Pig i New York har 7 år på rad fått en Michelinstjerne. På den kule gastropuben kan du nyte svin både på vegg og tallerken. Er maten likevel verdt å sitte på en krakk i trengsel for? Se det strides lærde og ulærde om.

Justert

Andre etasje

 

Interiør på Spotted Pig

Spotted Pig ligger i herlige Greenwich village, som med sine hyggelige hus og gater er fantastisk å bare gå rundt i. Så ligger det også dyre butikker her, men også gode bakerier som Magnolia Bakery og ikke langt fra Spotted Pig.

Området

Utrolig koselig i the Village

Interiøret er selvsagt preget av griser, overalt hvor du ser dukker det et svinetryne opp. Uformelt og sjarmerende. Det som ikke er så veldig sjarmerende er dersom du havner på en krakk.

flere bord

Heldige den som har ryggen mot veggen, og unngår krakkene på Spotted pig.

Og det kan du fort gjøre, da det er sånn halveis fordelt mellom sofaer og krakker. Det er ikke så kjekt å sitte lenge på en liten krakk. Det er nok heller ikke meningen i New York, hvor alt skal gå hurtig for seg. Men setter du deg ned på en Michelin-restaurant og skal betale 400 kroner for litt kjøtt med tilbehør, vil du nå i det minste nyte det den tiden det tar.

 

IMG_1373

Krakker. Ikke helt ideelt for lange måltider. Her fra andre etasje.

Meny

Michelin-restaurantene kan ha ulike angrepsmåter. Noen har a la carte, andre har en fast meny og noen har begge deler. Her var det en middagsmeny med 10 forretter, 6 hovedretter og 8 sideretter. Desserten sto ikke på menyen. Prisnivå fra 17 til 35 dollar, og så kommer skatter og tips i tillegg. Så legg til 25 prosent og vel så det når du regner ut hva sluttsummen kan komme til å bli.

Jeg hadde lyst på burgeren, som skal være en klassiker. Den kom derimot med roquefort, og det klarer jeg ikke. En medspiser gikk for den, mens en annen tok kamskjell. Jeg valgte skirt steak, og spleiset på rødbeter og litt ekstra grønt med kamskjell-spiseren. 10 dollar for hver av siderettene.

Maten

Jeg har ikke spist på mange Michelin-steder, men jeg har vært på Petrus i London og Noma i København. Der, og på andre steder, er det ikke helt uvanlig at en får noen overraskelser underveis. Foruten brød i starten, skjedde det ikke her. Det var kanskje den største overraskelsen. Hamburgeren til 25 dollar pluss skatt og tips inneholdt akkurat det som sto på menyen, ost og en slags pomme frites-variant i tynne strimler kalt shoestring fries. Mottakeren var ikke superhappy, og jeg fikk smake en bit og syntes burgeren var helt ordinær, med en litt bløt konsistens.

En annen i reisefølget var der senere på kvelden, og Geir Kvile var alt annet en fornøyd:

Shoestring fries er i seg selv et tåpelig påfunn, og denne varianten smakte stort sett utelukkende frityrolje. Det er heller ikke et uttrykk for stor kokekunst å steke en, isolert sett, helt ok burger og legge en bra side med roquefort på toppen. Ut fra denne retten er det en gåte at dette stedet figurerer i Michelin-guiden.

Kamskjellene til 36 dollar, var 3 i antallet og kom på bønnespirer og grønn saus. Maten var til å bli mett av, men tilbakemeldingen totalt var ikke god:

Maten var altfor salt – hjertesukket kommer fra en person som ellers salter alt…ellers bra stemning og en kjekk kveld med bra damer 

Så egentlig var det bare jeg som var mest fornøyd. Jeg fikk mye mat, kjøttet var mørt og godt og tilbehøret utmerket. Det ekstra tilbehøret vi hadde bestilt var derimot veldig salt, og gulrøttene overkokt.

bar justert

Baren, hvor du kan ta en drink og vente på bord. Regn med det om du kommer rundt 19 i helgene.

 

Service

Dette ble formidlet til vår veldig travle og hyggelige servitør, og responsen var et «ok» og et skuldertrekk. Joda. Greit at det skal være uformelt, men det ble litt nonchalant det hele. Men han var oppmerksom, og kom stadig bort til bordet og lurte på om vi skulle ha mer drikke.

Stemning

Spotted pig tar ikke reservasjoner på telefon eller mail. Du møter opp, og får så angitt et mulig ledig tidspunkt. Du kan vente i den kule baren nede, eller oppe. Vi kom rett etter åpningstid klokken 17.30 og fikk bord med en gang. 90 minutter senere var det stappfullt. Bordene står også tett i tett, så har du ikke et bord i et hjørne blir det noe stressende etter hvert.

gris

Grisene er overalt.

 

Konklusjon

Spotted Pig er et kult sted. Det er det ingen tvil om. Et fint sted å stoppe for en drink eller lokalt øl når du er i området. Er du glad i enkle burgere, kan sikkert Spotted Pigs variant smake godt – men du får nok vel så gode og billigere burgere andre steder. Det er over 20.000 spisesteder i New York, og jeg tror Spotted Pig surfer noe enkelt på Michelin-stjernen sin. For mitt vedkommende ble det 450 kroner for en middag, uten drikke og dessert. Det var helt ok for denne gangen, greit å prøve ut stedet, men jeg kan ikke med hånden på hjertet anbefale det til andre for en middag. Stedet er en gastropub, og for god drikke og litt snacks i baren er det derimot utmerket.

utenfra

Eksteriør

BRUNCH: 11am – 3pm. Weekends only

LUNCH: 12 – 3pm

BAR MENU: 3 – 5pm

DINNER: 5:30pm – 2am

info@thespottedpig.com

 

C

Send gjerne artikkelen videre ut i verden