Spise: Tarantella i Kambodsja

Tarantella er vel ikke det første du tenker er noe å spise. Men du vet aldri når sjansen byr seg. I Phnom Penh er det mange gode restauranter som støtter gatebarn. Her jobber de i alle ledd, tjener penger, lærer et yrke og kommer seg vekk fra gata. Romdeng og Friends er to slike prosjekter, med fantastisk god mat. Alt fra tradisjonsretter til nyere kambodsjansk mat.

Spis og shop lokalt

Fremfor å gi penger til tiggere, forsøker jeg heller å støtte slike prosjekter med en fremtid for både gatebarn og voksne.  Det er mange grunner til det, men først og fremst da det er mye utnytting av barn, det tar fra mange skolegang og jeg tror det er til det bedre for både den enkelte og landet å ikke gi penger til små barn på gata. I Siem Reap kjøpte jeg klær, lommebok og veske fra prosjekter som utdanner og sysselsetter alenemødre. Og i hovedstaden ble det mat.

 

Fritert tarantella

Vi var i landet på jobb, og jeg hadde både lyst og ville også ha med noe utradisjonelt til en reisesak. Så på Romdeng falt mitt valg på stekte taranteller i pepper og limesaus. Det må sies med en gang at jeg er livredd taranteller. Så det var ikke aktuelt å gå inn på kjøkkenet for å se hvordan retten blir til.

Been there, eaten that…..

Jeg maktet bare å tygge i meg beina. Det var noe ekstremt makabert og hudkrympende å se dyrene på tallerkenen. Noen vil sikkert kalle dette dyremishandling. Andre sier at dette må være unødvendig. En tredje grunn er nok at noen av de lokale sikkert spiser dette fordi de ikke har noe valg. Alle har sikkert rett.

Men nå stod det nå tarantella på menyen, og jeg ville sjekke hva dette var. Jeg kommer ikke til å gjøre det igjen, for å si det slik. Hva det smakte? Nei, jeg var for stresset til å kjenne etter. Ser at edderkoppene fremdeles er på menyen, seks år etter mitt besøk. Prisen er 4 dollar.

 

Støtt gatebarn og få god mat

Det er mange andre lekre retter i landet, og fisk eller kylling Amok var en stor favoritt de 8 ukene vi var på tur. Litt lekrere på tallerken var den også gitt.  Uansett. Ta en drink, forrett eller full meny på en av restaurantene som gjør noe fornuftig for gatebarn. Mer om organisasjonen og de andre spisestedene finnes på Romdengs hjemmeside.

 

Wifi? For bloggere og andre. Det er gratis wifi på Romdeng, samt basseng og et eget familieområde. Det ligger for øvrig litt mer i utkanten av byen enn Friends gjør, men det er vel verdt et besøk.
Les mer om alt det spennende du kan oppleve i Kambodsja, og ikke vær redd. Dette er det skumleste bildet jeg har.
 
Alle foto: Alf Ove Hansen

 

51FAE8A9-A2B9-48BA-90A476C6A10B9BBB-18985B65-228F-4D88-85D9CB30912E9A4B

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

5 thoughts on “Spise: Tarantella i Kambodsja

  1. alltidreiseklar

   Jeg måtte bare knaske litt, for den gode historiens skyld….
   I like måte – og så sees vi i Helsinki 🙂

 1. Renates Reiser

  Huff, synd at det følger med spam med det valget. Du får se det an! Det blir absolutt lettere å kommentere slik, men det blir det vel for spambotene da også :/

  Tusen takk for oppdatert link i sidebaren også! 😀

 2. Ann-Mari -

  Jeg gjør det ikke igjen, for å si det slik….

  Har endret nå, så får vi se om jeg får like mye spam som sist.
  Men jeg vil jo ha det enklest mulig for folk flest å kommentere 🙂

 3. Miss Ronate

  Oi, det så meget spesielt ut! Jeg liker å teste nye ting, men er ikke sikker på at jeg hadde taklet det der.. 🙂

  Forresten! Under "kommenter som" er det mulig å få tilbake valget om å bare fylle inn navn og nettadresse? Det var så mye lettere å kommentere da 😉

  (www.renatesreiser.com)