Møt verdens nordligste reiseblogger

Det er ikke ofte jeg skriver innlegg som handler om meg selv, men nå har det skjedd så mye nytt at et litt mer privat innlegg var greit. «Verdens nordligste» sier overskriften, og jeg tenker altså på meg selv. Jeg hadde ikke tenkt over det før min altfor nærmeste sa det til meg sånn lett henslengt, da vi var på plass i vårt midlertidige bosted i Alta. Jeg tror det kan stemme. I alle fall så langt jeg har rukket å sjekke, og jeg tror nok at selv om noen litt lengre nord enn Alta skriver om reiser, så skriver de kanskje ikke like mye og like ofte som meg. Så enn så lenge så har jeg tenkt å kalle meg verdens nordligste profesjonelle reiseblogger.

Bildet er tatt på Alta strandcamping, og verdens nordligste reiseblogger måtte jo ha et bilde herfra.

Bildet er tatt på Alta strandcamping, og verdens nordligste reiseblogger måtte jo ha et bilde herfra.

Bildet sier litt om avstander, og som dere ser er det ikke langt til Julenissen. Enten han bor på Nordpolen eller i Rovaniemi. Finnene er gode på å markedsføre det vi anser som norsk. Mer om det en annen gang.

Profesjonell

Jeg har mange faste lesere, og noen av dere har nok lagt merke til at det noen ganger står reklame, sponset eller samarbeid på artiklene mine. Det er dette som gjør at jeg kaller meg profesjonell reiseblogger. Jeg har nemlig ofte samarbeid med ulike aktører innen reiseliv, og da er det et krav om at bloggere skal merke innleggene med reklame eller annonse. Det betyr ikke at meningene mine kan kjøpes. Jeg skriver alltid det jeg mener. Ekstra kjekt er det selvsagt når f.eks maten imponerer, som den på Scandic Alta. Utsikten fra rom 556 på hotellet var det heller ikke noe å si på, rett på den vakre Nordlyskatedralen. Mer om Scandic kommer i neste innlegg.

Noen liker den ikke, jeg synes den er vakker.

Hvor skal verdens nordligste reise?

Først og fremst skal jeg bli bedre kjent med Alta og Finnmark. Jeg er vokst opp 9 timer unna, i Vesterålen i Nordland. Finnmark har jeg bare besøkt én gang før, men da i to måneder i strekk. Det var nok til at jeg og han jeg har kjær, ønsket å bo her. Vi skal fortsette med å være selvstendig næringsdrivende og levere tekst, foto og oversettelser. Jeg skal selvsagt også reise mye og oppdatere Alltid Reiseklar ofte.

Hvor for Alta? Det er den største byen i Finnmark, og har flyplass der både SAS, Norwegian, Fly Viking og Widerøe går fra. Så har jeg røtter i nord også. Jeg har bodd i Nordland og Troms i 18 år, 20 år i Stavanger, 3 år i Bergen og 1 år i Oslo samt de siste 3 årene i Danmark. Så nå var det på tide med litt vill natur og ekte nordnorske gloser. Finnmark er større enn Danmark, og fylket har to av landets største kommuner i areal. Avstander og størrelsen på fylket er noe mange har vansker med å forstå, både sørpå og utenfor Norges grenser. Via bilder og tekst fremover skal jeg forsøke å fortelle og vise mer av dette. Bilder av rein kan også forventes.

Olderfjord på vei til Nordkapp sist gang jeg var i Finnmark.

De beste opplevelsene kan en ikke planlegge. Regnbue over Olderfjord på vei til Nordkapp sist gang jeg var i Finnmark.

Pikefossen ligger på RV93 mellom Kautokeino og Alta. Her er det satt opp bord og benker, og det er god plass til parkering.

Pikefossen (Nieidagorži på samisk) er 8 meter høy og sees når du kjører RV93 mellom Kautokeino og Alta. Her er det satt opp bord og benker, og det er god plass til parkering.

Det er ikke alltid lett å avtale klokkeslett på avtaler. For du er på besøk i reinens rike, og må derfor avpasse farten etter forholdene.

Fra Stavanger til Alta er det rundt 2200 kilometer. Vi kjørte via Oslo, så Sverige og Finland og hadde gode veier hele tiden. 2 overnattinger i Oslo og Skellefteå, og så var vi fremme.

Fra Stavanger til Alta er det rundt 2200 kilometer. Vi kjørte via Oslo, så Sverige og Finland og hadde gode veier hele tiden. 2 overnattinger i Oslo og Skellefteå, og så var vi fremme.

Mer Norge og mer Øst-Europa

Jeg har vært så heldig å få se mange spennende land de siste årene, og blitt overrasket over hvor mye fint det er å se og gjøre – og selvsagt også spise – i land som Polen og Latvia. Steder en gjerne ikke forbinder med lekker mat, men det har de mye av. Bare sjekk ut matguiden min til området rundt Riga. I høst skal jeg besøke Øst-Europa igjen, og også utforske andre deler av Norge. Følg gjerne med på Facebook-siden og på Instagram. Her vil jeg legge ut videosnutter, og en og annen livesending blir det også.

Her er jeg i Latvia sammen med den svenske bloggeren Äntligen Vilse og norske Travellingmunk.

Her er jeg i Latvia sammen med den svenske bloggeren Äntligen Vilse og norske Travellingmunk.

PS: Lurer du på noe, både før, under og etter turene mine, send meg en melding, skriv en kommentar her, på Facebook eller Instagram. Jeg svarer etter beste evne.

 

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

9 thoughts on “Møt verdens nordligste reiseblogger

 1. Marianne - Glimt av verden

  Jeg syntes plutselig det var blitt smått med bilder fra Danmark på Instagram-kontoen din, og dette forklarer jo hvorfor 🙂 Finnmark er helt uoppdaget for min del, så det skal bli spennende å følge med og se bilder derfra framover! Regner med å få masse inspirasjon som kan lokke meg nordover 🙂

  1. Alltid reiseklar Post author

   Ja, nå ble det pluselig stopp med Danmark 🙂
   Kjekt at du følger med videre, jeg synes også din konto er spennende å følge med på.
   Jeg regner med å reise på kryss og tvers i fylket etter hvert, nå må vi bare få oss et permanent sted å bo 🙂

 2. Katarina

  Men gud! Har du flyttat dit. Då måste ju jag och helena hälsa på när vi ändå är i karesuando nån gång.

  Har träffat en same från katokeino (hur d nu stavades). Han raggade på mig så därför jag minns så väl. 😂😂😂 hahah

  1. Alltid reiseklar Post author

   Oh yes, nå er jeg back to my roots 🙂 Dvs, jeg kommer jo fra Vesterålen som er 9 timer lengre sør for Alta.
   Og selvsagt, dere må jo si fra når dere er i området!
   Kanskje treffer du mannen fra Kauto igjen 😉

 3. OnTrip.dk

  Hej Ann-Mari,

  Først vil jeg ønske jer tillykke med salg af jeres hus og jeres nye liv i Nordnorge. Jeg håber, at i falder til, får nyt naturen og får det skønt helt deroppe 😉

  Super spændende indlæg at læse og jeg glæde mig til at følge dig, bloggen og dine rejser fremover. Håber vi en dag ses derude i verden 😉

  Held og lykke

  /Annette

  1. Alltid reiseklar Post author

   Så hyggelig å høre, Annette 🙂
   Vi gleder oss til å ta fatt på å bli kjent med Finnmark, jobbe og skrive mye.
   Du får ha god tur til Flanderen, så håper jeg også at vi treffes ute i verden en dag, eller her oppe i nord.
   Kh, annmari