Spise: Bageri Petrus Stockholm

Södermalm tror jeg er min favorittbydel i Stockholm. Koselige gater, avslappet stemning, mange bruktbutikker og ikke minst gode spisesteder. Jeg har fulgt Bageri Petrus lenge på instagram, og fikk endelig besøkt stedet i april 2015.

Bageri Petrus er en liten perle på Södermalm i Stockholm.

Bageri Petrus er en bitteliten perle på Södermalm i Stockholm.

Et lite stykke Frankrike utenfor. Det var kaldt i skyggen, men servicen fra personalet varmet lenge. Alltid gøy å sitte ute og kikke på folk. Petrus ligger rett ved Mariatorget-utgangen på stoppet Mariatorget på t-banens linje 4. Det er bare å gå etter lukta når du kommer ut. Den andre utgangen heter noe med polis, så ikke velg den.

Mens jeg ventet på han jeg skulle intervjue, fikk jeg kaffe. Og noen kritiserer nok Bageri Petrus for valget, men de har altså kaffe på kanne. Te-mennesket synes det er perfekt. Ikke drikker jeg kaffe til vanlig, og dernest sørger det for at køen går unna. Ingen som skal ha «med lettmelk, uten ditt og med halvt datt» og opptar plassen i fem minutter.

Jeg kan derfor heller ikke bedømme om kaffen er god eller ei. Det hadde jeg vel neppe kunnet likevel. Hadde nok med melk i og drakk den pent opp. Franskmannen jeg snakket med, drakk den iallefall uten å klage. Tror de hadde te også. Jeg så iallefall vann, sukker, honning og melk på bordet rett ved disken. Selvbetjening på kaffe er smart altså. Det var mye folk som stakk innom for å handle og det gikk unna ved disken, så det er helt klart rett prio rent servicemessig.

Bakevarer da, drakk du bare kaffe? Neida. Jeg speidet etter ledige bord mens jeg satt ute. For inne er det ikke stort. Det er sitteplasser på krakker og benker ved vinduet, og så en koselig plass i et hjørne på Bageri Petrus. Jeg ville være ved stolen og vindusplassen i hjørnet, og jammen ble det ikke plutselig ledig der. Dermed bare det bare å bestille en kardemommebolle.

 

Det var mye fristende i den disken. Brød, søte saker og påsmurte varer. Prisene ikke til å bli redde av. 25 svenske kroner for en croissant eller bolle. Mmm. Utrolig god. Så er du sulten på noe å ta med i parken, eller at du vil sitte ned, se på folk og spise godt – ta turen til Bageri Petrus. De har holdt åpent siden 2012, og jeg håper de blir værende. De er på Facebook, men mest aktive på Instagram.

PETRUS BAGERI
Swedenborgsgatan 4b
Sødermalm
Mandag til fredag: 7-18
Lørdag: 8-15
Søndag: Stengt

 

PS: Flere spisetips fra Stockholm her.

Visit Stockholm har ellers en super side for kafeer, og forsidebildet er tatt fra deres hjemmeside.

Send gjerne artikkelen videre ut i verden