Spise: Apetit City Zagreb

Zagreb overrasket som en liten, koselig og oversiktlig storby. Middelhavskjøkkenet skuffet heller ikke, og jeg fant så mange kule og flotte steder i Kroatias hovedstad. Den aller beste lunsjen fikk vi på Apetit City Restaurant&Bar. Den besto av tre retter til knapt 200 kroner.  *Sponset

Apetit City ligger litt gjemt fra gata, men verdt å lete etter.

Apetit City ligger litt gjemt fra gata, men verdt å lete etter.

Interiør og stemning på Apetit City

Etter at du har gått noen meter inn fra gata og forstår at du er på rett sted, er det bare å glede seg. Restauranten består av en overetasje med bar og spisesal med to nivåer, samt en vinkjeller hvor du også kan spise. Overetasjen består av moderne møbler kombinert med rustikk murstein. Det er en veldig avslappende atmosfære, uformelt formelt. Her kan alle fra vennegjenger til deg som skal ha en forretningslunsj trives.

Menyen på Apetit

Vi kom litt før 13 til lunsj, og var ganske alene i lokalet. En time etterpå var det fullt. Dette var i slutten av november, og så vidt jeg kunne forstå var det ikke mange turister. Så et sted som går godt hele året er jo bra. Vi gikk for en 3-retters lunsj, fra en meny som var inspirert av Middelhavet med røtter mot både øst og vest. Fra pasta og foie gras til rådyrragu, fisk og salat.

En fin blanding av tradisjonelle retter laget på en grundig måte, med en ny twist uten at det blir for mye. For eksempel var det polenta med blåmuggost til Stroganoffen, og gresskarrsuppa var perfekt smaksatt. Ikke for mye av noe. Desserten var også en opplevelse, ostekake med pistasj og søte lekrerier.

 

Prisnivået

Tar en utgangspunkt i at kroatisk valuta er ganske lik norsk: Gresskarsuppe til 45 kroner, stroganoffen en drøy hundrelapp og dessert til under hundre kroner. Det dyreste på menyen koster 170 kroner, så du blakker deg ikke her. Torsk koster for eksempel 145 kroner. Her kan du velge hva du vil, uten å tenke på sluttsummen. Matkvaliteten og håndverket er det ikke noe å si på. Vinmenyen består også av kvalitet, til samme gunstige priser. Champagneutvalget var det heller ikke noe å si på, med flasker fra Billecart Salmon (665 kroner), Jacquesson Cuvee No 738 (660 kroner) og Comte de Champagne fra superårgangen 2000 til 1240 kroner. Det er så og si det samme som polpris.

Apetit City pyntet til jul i november 2016.

Apetit City pyntet til jul i november 2016.

Oppsummering

Vi koste oss vel og lenge med solid mat og vin, servert av oppmerksomme kelnere som hverken var for pågående eller reserverte. De var akkurat slik de skal være, passelig til stede uten å stresse slik at gjestene kan nyte maten og praten. Det er kvalitet i alle ledd her, fra interiør og ansatte til maten du får. Jeg kan trygt anbefale et måltid her, enten du går for en enkel pastalunsj eller full middag med champagne. For her kan du ha en luksuriøs helaften på et mer enn greit budsjett.

GREIT Å VITE

Adresse: Apetit City Restaurant & Bar, Masarykova 18 (Obrtnički prolaz 7), Zagreb

Reservasjon: Telefon: +385 1 48 11 077, e-post: bo-ca@zg.t-com.hr

Nett: apetit.hr

Åpent: Mandag til torsdag: 12.00 – 24.00, fredag og lørdag: 12.00 – 02.00, søndag: 12.00-17.00

Jeg besøkte Zagreb i slutten av november, da jeg var på byens julemarked. Det åpner alltid siste helgen i november og varer til midten av januar.  Det er vel verdt å ta turen, for å oppleve et annerledes, trendy og tradisjonelt julemarked med alt fra skøytebane til liveband hver dag – på flere steder midt i byen! 

 

  • Det står sponset øverst i innlegget, da turen til Zagreb var i regi av det Kroatiske turistbyrået. Som vanlig er det ikke gitt noen føringer på innhold. 
Send gjerne artikkelen videre ut i verden