Benidorms beste spanske spisesteder

Benidorms beste spanske spisesteder, hva betyr det? Jo, alt fra tapas servert på gata til en 7-retters gourmetmiddag på et 5-stjerners luksushotell. Noen restauranter ligger rett ved strandpromenaden, andre må du lete litt mer etter. Her får du mine mine fire favoritt-steder. (Sponset)

Benidorms beste spanske spisesteder

Et av Benidorms beste spanske spisesteder ligger rett på byens store turistattraksjon, nemlig utkikkspunktet i gamlebyen.

Villa Venecia Boutique Hotel

Vi begynner på toppen, eller i enden om du vil. For når du har gått strandpromenaden til enden og ender opp i gamlebyen, så har du kommet til Benidorm viewpoint og til Villa Venecia. 5-stjernershotellet har bare 25 rom, alle med havutsikt. Og en gourmetrestaurant. Bor du her, kan du nyte frokosten og soloppgangen fra uteterrassen. Er du gjest på restauranten, kan ny nyte solnedgangen. Vi var 12 til bords, så vi satt inne. Er dere et par eller to, velg bord ute.

villa9

Uansett hvor du sitter, får du spansk mat og drikke av topp kvalitet. Servicen var upåklagelig, og ikke av det stive slaget. Her vil jeg påstå av alle kan slappe av, selv om du er på en såkalt fin restaurant. Maten kom i passe små og delikate porsjoner, slik at det var mulig å klare sju retter.

villa-2

Iberiakjøtt med gresskar-puré og couscous

Carpaccio med parmesan og senneps-is

Carpaccio med parmesan, urter og senneps-is

villa-3

Dessert med ost og syltetøy i lag

Når du bor på hotellet, kan du ha alle måltidene inkludert i prisen. Kommer du utenom, regn med en rundt 50-60 euro for en meny uten drikke. Du må garantert betale både to og tre ganger det samme for slik mat i Norge. Kom litt før solnedgangen og få med deg utsikten før det går over i svart.

img_5807 img_5785

villa-4

Oversiktsbilde tatt fra hotellrom-balkong

HVOR: Benidorm viewpoint

PRIS: Øvre ende. Forvent 50+ euro for meny, drikke utenom

PASSER FOR: De som vil smake eksklusiv spansk mat på sitt beste

PÅ NETT: Villa Venecia 

Tapas alley

Tapasgata. Navnet sier alt. I gamlebyen finner du en passelig lang gate du kan spise deg gjennom. Et herlig sted, der du peker på maten som står bak glassmontre, spiser ved disken eller finner deg et bord, om du er heldig. Her finner du langt fra bare turister, her går også lokalbefolkningen. Passer ikke for folk med klaustrofobi eller de som får neller av å stå litt i kø. Alle andre vil ha det fantastisk her.

Tapas alley

Rett ved inngangen til tapas-smuget er det også godt med folk.

tapas3

Det går alltid en fotballkamp

tapas2

Mange fristelser

tapas

Små og store diskusjoner over en matbit

HVOR: Calle santo domingo, i hjertet av gamlebyen.

PASSER FOR: Alle, og som i resten av Spania er også barn velkommen

PRIS: Billig

PÅ NETT: Tapas Alley 

 

Punto de Sal

Nesten helt i enden av strandpromenaden, ved gamlebyens start, finner du Punto de Sal. Den kan se litt unselig ut sånn til å begynne med, men la deg ikke lure. Her får du mat av topp klasse. Mannen bak har utdannet noen av Spanias beste kokker, men går ikke etter Michelin-stjerner selv. Han vil «bare» lage nyfortolkninger av spanske tradisjonsretter på sitt vis. Det gjør han med suksess. Vi fikk oppholdets beste lunsj her, og er det noe spanjolene kan så er det lunsj. Sjelden mindre enn fire retter, med dessert. Så tar de gjerne noe mer enkelt til middag, sånn i 22-tiden… Her kan du sitte både ute og inne, og komme til både frokost, lunsj og middag. Gjør det minst én gang! Ikke vær redd for å prøve ansjos. Denne er nemlig fersk, og ikke salt i det hele tatt til alles overraskelse.

Tomat, mozzarella og fersk ansjos. Russisk salat og brød ved siden av.

Tomat, mozzarella og fersk ansjos. Russisk salat og brød ved siden av. Bonnie Dubois gleder seg.

punto2

En blir mett bare av synet

Fin utsikt mot havet

Fin utsikt mot havet

Her kan du også bare nyte litt vin og en enkelt rett

Her kan du også bare nyte litt vin og en enkelt rett

HVOR: Plaza de Torrejo 3, på strandpromenadens ende

PRIS: Medium

PASSER FOR: Alle som vil prøve spanske retter med en ny vri

PÅ NETT: Punto de sal 

Paella på Barranco Playa

Strandpromenader forbinder en gjerne ikke med vanvittig gode restauranter. I Benidorm går du forbi en haug med steder som serverer ekte engelsk mat, så du kan jo begynne å lure om det finnes annet. Så snart du er ute av den britiske sonen, gjør det heldigvis det. Punto de Sal er et godt eksempel, Barranco Playa er et annet. Her sier noen av innfødte nemlig at byens beste paella serveres. For rundt 20 euro får du en hel meny som også inkluderer paella, laget av en mann med over 20 års erfaring. Jeg fikk paella flere ganger, men aldri nådde den opp til nivået på Barranco Playa .

paella2

En panne på to personer.

HVOR: Vicente Llorca Alos 14, på strandpromenaden

PASSER FOR: De som vil ha byens beste paella

PRISNIVÅ: Medium

PÅ NETT: Barranco Playa

Benidorm beste spanske spisesteder

Dette var mine fire sikre tips til gode spanske matopplevelser. To andre som også var fine matstunder, var gastrobaren Solotula og takterrasse-restauranten Belvedere. Hos sistnevnte får du en fin utsikt, iallfall på dagtid, fra toppen av Benidorm. Her er det også mat i den dyrere enden, men laget av kokker som kan faget sitt til fingerspissene. Desserten her er til å dø for.

Vinglass og folk rundt et bord

Solotula byr på mange små og gode retter, men ingen utsikt mot strand dersom du er på jakt etter det.

Lunsjen er det store sosiale måltidet i Spania, og de går normalt sent ut og spiser. Merk likevel at Benidorm var nesten helt stille etter midnatt. Iallfall da vi var der midt i oktober. Så gå ut og spis når det passer deg, og gå sakte hjem til hotellet etterpå mens du ser på folkelivet enten det er formiddag eller midnatt.

img_5980 img_6026 img_6033

tapas7sangria

Bestevennene Patrick og Joy Krüger fra Tyskland.

img_5928

Gamlebyen

img_5918

Kaffestund i bolig rett ved utkikkspunktet

God natt, Benidorm

God natt, Benidorm

Jeg rakk ikke over alle som finnes i Benidorm selvsagt, så dette er min mini-guide til Benidorms beste spanske spisesteder. Jeg blir glad om du deler dine tips i kommentarfeltet. Etter all denne maten, kan det kanskje passe med noen tips om hvordan du kan være aktiv – fra fjellturer til sykling? 

Turen til Benidorm var i regi av Visit Benidorm og Related. Derfor er blogginnlegget merket som sponset. Det er ikke gitt noen føringer på innhold. Det er som alltid mine egne synspunkter og meninger som kommer frem her. Det kan du bestandig stole på når du leser Alltid reiseklar, enten turen er sponset eller ikke.  

 

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden