3 hotelltips for Pangkor Island Malaysia

Pangkor Island er et flott øy, der du kan bo som en dronning eller veldig mye enklere. Jeg gjorde begge deler da vi feiret jul- og nyttår på akkurat denne øya. Det var samme år som tsunamien slo til, og vi var ufattelig heldige og opplevde bare små bølger.

Pangkor Island Beach Resort

hoteller pangkor

Familien Glum feirer jul i 2004. Ja, det var samme året som tsunamien. Vi slapp billig unna den.

Pangkor Island Beach Resort er nå endel av kjeden CHM-hoteller, og i hele 2018 renoverer de stedet. Så med tanke på hvor overflodsaktig og paradisisk vi hadde det i 2004/2005, så vil jeg tro at dette stedet også vil levere varene når de igjen åpner i 2019. Du kan følge med på siden her for oppdateringer. Derfor redigerer jeg nå innlegget mitt, for hvordan vi hadde det da betyr jo lite for hvordan det vil bli. Det som uansett er flott, er at de har store områder og en flott og langgrunn strand på noen kilometer som bare er for hotellets gjester. Merk også at det er mange aper, og selv om du ikke skal mate dem er det noen som ikke klarer å holde seg. Dermed blir apene tamme, stjeler mat, nøkler og klær. Og de tennene er skarpe. Så er du advart.

Fersk kokosnøtt på Pangkor Island var en hit. Og ja, kort hår er praktisk når du skal være på tur i en måned og mer!

Fersk kokosnøtt på Pangkor Island var en hit. Og ja, kort hår er praktisk når du skal være på tur i en måned og mer!

Luksus på Pangkor Laut

Pangkor Laut regnes som det mest luksuriøse, både på øya og i Malaysia generelt. Conde Nast har også utropt det til en stor favoritt. Det kostet over 2000 kroner natten den gangen jeg sjekket, så det ble ikke aktuelt. Men det dukker sikkert opp gode tilbud her og der, og vil du virkelig unne deg noe ser det i alle fall ut på bildene som du ikke skal mangle noe.

Foto: Pangkor Laut Resort

Foto: Pangkor Laut Resort

Billig for backpackere

Vi valgte også å bo noe billigere og sammen med en litt annen type folk noen dager på øya, og sjekket inn på en hytte på backpacker-stedet Nipah Bay Villa. Her var det helt greie forhold, lite og ok bad samt kafé med mulighet til gode smoothies og burger med coleslaw. Billig og godt, og veldig hyggelige eiere. Gratis nett var det også, og de booker også billetter til det du trenger og leier ut mopeder. Pris per natt ser jeg i 2018 ligger på 200 kroner rommet.

De har også et lite bibliotek, og hver bungalow har en liten balkong. Første natten fikk vi derimot madrasser som var harde som Leca-blokker og byttet til en litt bedre rom, det var det verdt for å si det slik. Stranden er også nær, men merk av løshunder kan være et problem. Vi fikk noen aggressive karer rundt oss, og var ikke lenge der.

Dyrt med alkohol

Da vi var der var prisene er ganske høye (til og med sett med norske øyne), særlig for alkohol. Her var det vel faktisk norske priser. Så da kan du bare turen inn til Pangkor by og handler det du trenger av drikkevarer i den lille byen. Den består ikke av så mange gater, men er en grei avveksling til resortlivet. Her kan også mannfolkene gå til en ekte barberer.

Pangkor er en fin liten øy, som du kan slappe av på i en liten uke eller mer dersom du ikke blir rastløs av å være på en øy. Vi kombinerte oppholdet her med noen dager i Penang, der vi bodde på fantastiske Blue Mansion Penang samt noen dager i hovedstaden Kuala Lumpur der hotellet for natten ble luksuriøse Mandarin Oriental Kuala Lumpur. 

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden