Hotelltest: Clarion Wellington Stockholm

Clarion Wellington var en fulltreffer. Det er ekstremt få ganger jeg er 100 prosent fornøyd med et hotell. Dette hotellet får full score. På en liten sidegate på Østermalm bor du stille og fredelig, og likevel bare ett minutt til Saluhallen, Stureplan og Biblioteksgatan. Tunnelbanan ligger rett ved, så du kan ta Arlanda express til sentralstasjonen og så banen videre nesten rett til hotellet.

Clarion Wellington er et nydelig lite hotell, og kort unna T-banen dersom du vil reise hit kollektivt fra flyplassen.

Clarion Wellington er et nydelig lite hotell, og kort unna T-banen dersom du vil reise hit kollektivt fra flyplassen.

Wellington ligger i et rolig strøk på Østermalm. Stureplan 2 minutt unna.

Sjekk romtypen nøye på Clarion Wellington

Clarion Wellington har mange ulike rom. Jeg har i ettertid fått vite at noen som bestilte rommet Perlan langt fra var happy med det. Rommet lå i en kjeller, og var langt fra en perle. Veldig synd, for rommet vi hadde var suverent.

Vi valgte suite!

Vi var to venninner, og vurderte først to enkeltrom eller et standard dobbel. Noen rom er på halvplan, og vi ville helst sove noen etasjer opp. Etter å ha sjekket pris, kom vi frem til at en suite med soverom ikke ville koste så mye mer. For 2400 svenske kroner valgte vi sunset suite, da den i motsetning til sunrise suite har badekar. Vi ble ikke skuffet. Gleden over å ha en stue å skravle i var herlig! Soverommet i seg selv hadde mer skapplass en jeg noen gang har hatt privat, gode senger, fine leselamper og utsikt over Stockholms tak. I begge rom kunne dessuten vindu åpnes for frisk luft. Skyvedører med glass gjorde at romfølelsen var god.

TV finnes i begge rom, og det er også docking til iphone samt høyttalere i alle rom. Bruksanvisning er tilgjengelig, og behøves. Alt er hjemmekoselig på Wellington. I gangen er det posthylle, matte ved inngangdøra og design-klesstativ. Soverommene føles også freshe og fine.

Fin stue og lekkert soverom

I stua var det pyntet med ekte blomster, magasiner lagt på bordet, Nespresso-kaffemaskin (jeg ba om te og vannkoker, og fikk det), en god treseters-sofa og en lenestol. Minibaren hadde to hvitvin og to vann. Ingen prisliste å se, og etter sjekk med resepsjonen var forklaringen at den ikke fantes, da innholdet var gratis. Særdeles uvant i Norden!

Badet var strålende

Badet er også en opptur. For en gang skyld et skikkelig langt badekar, og med dusj i som ikke våtla hele rommet. Fint opplyst med ulike lamper, med dimmere. Egne produkter, store håndklær, plass til å sette fra seg ting, badekåper og varme i gulvet. Alt en kan ønske.

 

Balkong på den ene suiten

Om sommeren må dette hotellet være ekstra genialt. Vår suite hadde bare en liten balkong. Velger du sunrise-suite, får du derimot en terrasse som er like stor som rommet. Du får derimot en liten stue og bad.

Så om vinteren er nok sunset-rommet det beste alternativet. De er ellers så flinke med detaljene på Wellington. Vil du sove lenge, eller ikke bli forstyrret, henger du ikke ut et plastskilt. Neida, her er det dusker som gjelder!

Frokost, fika og middag

Matmessig er Clarion Collection-hotellene en budsjettvinner. På Clarion Wellington får du en god og næringsrik frokost med egenlaget müsli og selvpresset juice, eller du kan fråtse i pannekaker og croissanter. I helgene serveres den til deilige 11. Merk at rundt 10 kan det være ganske så fullt. Jeg ventet til 10.30 på søndagen, og da var det bedre.

Hele dagen står det fremme løsvekt-te, posete og kaffe samt noe søtt. Middag serveres fra 18 til 21. Vi spiste ikke dette, men både kylling og lasagnen så god ut. Det er også med dessert med mere. Alt inkludert. Og da blir ikke romprisen gal i det hele tatt. Clarion Wellington har også ofte tilbud i helgene for venninner, til rundt 750 kroner per pers i dobbeltrom.

 

Hund i lobbyen

Hvordan lobbyen ser ut, betyr jo sjelden noe. Men når den er så koselig som Wellingtons, fortjener den å bli omtalt. Retro-sofaer, blomster, bøker og magasiner, en liten bar som også har småretter og en særdeles proff og trivelig betjening, gjør at du fint kan betrakte lobbyen som en forlengelse av ditt eget rom. En av hotellets ansattes hunder under bordet var jo ekstra koselig.

Egen joggerute med trener

Helt til slutt må det også sies at for de joggeglade, har hotellet laget en rute rundt Djurgården på 7 eller var det 9 kilometer. Min medreisende sprang den to ganger, og var særdeles fornøyd med rundturen. To dager i uka kan du også springe med en av hotellets nye trenere, om du vil ha selskap. For et hotell! Her kommer jeg gjerne igjen ved neste Stockholms-tur. Dog ikke på rommet Perlan.

NB: Jeg bodde her i 2015, sjekk alltid hotellets sider for å være sikker på at tilbud som middag inkludert i prisen gjelder. I 2017 gjør det i alle fall det, som på stadig flere hoteller i denne kjeden.

Glad i Sveriges hovedstad? Sjekk ut mine andre Stockholmstips, blant annet med omtale av ABBA-hotellet Rival.

Send gjerne artikkelen videre ut i verden
Alta (Finnmark)
Today
Rainy
Wind : 5.3 km/h
Humidity : 95%
6°C
  • Monday Tomorrow 4 °C
  • Tuesday   2 °C
Weather Layer by www.BlogoVoyage.fr