Sove: KC Grande Resort og KC Cliff Beach Resort Koh Chang

Bassenget på KC Cliff Beach Resort. 

Koh Chang, elefantøya, ligger noen timers kjøretur fra Bangkok, før du tar en liten ferjetur over.
Vi bodde to steder på øya. Først på Koh Chang Cliff Beach Resort.  Her er det bare å tilstå at vi nok ble oversjarmert av bilder på nettsiden. Virkeligheten var ikke akkurat slik. Rommet i seg selv var fint, med en stor og god seng, stor tv og kjøleskap (viktig på solferier). Badet var mer småsjabby, og selv om det var badekar var det ikke mer en ok. Det er mange romtyper å velge mellom, vi hadde en Cliff View.

Bilde tatt fra hjemmesiden til Koh Chang Cliff Beach Resort.

Det lå på en bakketopp, vegg i vegg med fem, seks andre hytter. God utsikt og egen balkong. Det var bare det at den var slitt, med skakke solsenger og i tillegg uten parasol – så det er jo steinvarmt å sitte der ute på dagtid. På kvelden var det moskito-tid, og dessuten mørkt og ikke mye å se på. Vi var altså ikke mye på balkongen.

Bilde tatt fra hjemmesiden til Koh Chang Cliff Beach Resort.

Det var en kort trappevei ned til frokostrom og strand. Frokosten var liten, men helt ok. Pannekaker veier jo alltid opp, det var også omelett, egg og frokostbladninger. Stranden var ikke stor, og besto for det meste av steiner. Vi tilbrakte derfor store deler av soletiden på et basseng som lå på vår topp. Her var det gode og myke solsenger, parasoll og håndduker. 

Sol og bad på én gang

Vi var for det meste for oss selv, kunne spille musikk og slappe av.  Greit en dag og to, men så blir det jo litt kjedelig akkurat det 😉 Så dette stedet passer nok best for par uten barn, som trenger ro og hvile. Rett nedenfor bungalowene var det for øvrig en god og rimelig russiskdrevet restaurant, med verdens koseligste papegøye. De hadde også god nett-dekning, så der ble de fleste lunsjene inntatt.

Vi ville ha en bedre strand, og flyttet så over til KC Grande Resort&Spa. Med både basseng, strand,  restauranter, massasje på strand og det hele. Tipp topp kvalitet på alt fra badekar og produkter til seng, frokost og service. Vi hadde Garden View Deluxe. Midt på treet i det store utvalg av rom. Suitene er på 107 m2….

Suite. Bilde tatt fra hjemmesiden til KC Grande Resort&Spa

Vårt rom var mer enn stort nok. 39m2, med kjøleskap og god arbeidspult og stor nok tv. Kaffe og te og gratis nett, som hadde ok hastighet. AC og dvd-spiller. Treningsrom har de også. Ja, alt du trenger og litt til.

Grand view deluxe. Bilde tatt fra hjemmesiden til KC Grande Resort&Spa

Stranda er flere kilometer lang, hvit og fin og langgrunn. Og heter derfor White sand beach. Om du ikke bor her, velg uansett et hotell på denne strand-strekningen. Helt klart det beste stedet på øya.

Stort basseng, og strand rett nedenfor. Bilde tatt fra hjemmesiden til KC Grande Resort&Spa

Ligger fint til i enden av «gata der alt skjer», og med mange andre fine og mer uformelle steder å spise og drikke rett i nærheten. Kjedelig å gjøre alt på det samme hotellet. Hotellet har for øvrig også en liten god kaffebar, og en kvinne som ordner det meste av billetter og bil med sjåfør og så videre. Jeg vil anbefale å møte opp og avtale pris direkte, om en kan det. Vi fikk vel nærmere halv pris på den måten. Tror vi betalte rundt 400 kroner natta, med frokost. Ser at prisene nå i 2012 ligger på mellom 400 og 600. Vi bodde i hotell-delen, men du kan også bo i ganske enkle, men greie bungalower også. Da er prisen omtrent halvert. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden