Sove: Kura Hulanda Curacao

Det er mange fine hoteller på Curacao. De beste nettene hadde vi på Kura Hulanda, en fantastisk opptur etter Hilton Curacao som hadde rom som luktet og en usedvanlig treg betjening.
Dette er alt en del av hotellkomplekset til Kura Hulanda Curacao.

Dette er alt en del av hotellkomplekset til Kura Hulanda Curacao.

Kura Hulanda Curacao

Det er et gammelt arbeiderstrøk som er pusset opp av en nederlender, og gjort om til et hotellkompleks. Virkelig steinlekkert, med svømmebasseng, koselige rom, supre restauranter og en kafé. 

Det er dyrt å bo her. Det var iallefall det da vi var her. Det vil si endel over 1000 kroner natten, men verdt det.
Men vi var så leie av mugglukten på Hilton (rommene der fikk vi for 400 kroner via hotwire.com), at nå ville vi være sikret at vi fikk det bra. Men vær obs, det kan lønne seg å møte opp personlig her eller forklare godt i epost eller telefon hva en vil ha. Vi ble først vist et flott rom, for all del, men det lå i hovedbygningen og var knapp i størrelsen og med lite lys inn.
 Så vi spurte om de hadde noe annet, og det hadde de. Vi ble flyttet opp i et av de koselige husene, i 2.etasje og hadde det helt supert der.
Det er en helt egen stemning som råder her inne. De har lagt sjel i detaljene, alle områdene er nydelig tatt vare på og maten som ble servert i kafeen var strålende. Spiste en banansuppe, som kanskje ikke høres godt ut – men det var det. De har også en restaurant i den høyere prisenden, men den besøkte vi ikke.
Vi var på Curacao i 14 dager, og for meg var det mer enn lenge nok. Øya er ikke så stor, så så du kommer deg lett rundt og får sett det meste. Vi hadde leiebil, og det var helt nødvendig. Dersom du dykker, får du nok enda større glede av øya. For oss ble det mest avslapping, strender og sightseeing. Maten var til gjengjeld veldig god, enten du gikk for strandgrilling hos Hook Hut eller på stjernerestauranter og 10-rettersmenyer på hotellene.

Dersom du ikke vil bo på Kura Hulanda, ta deg uansett en tur bare for å se på hva de har gjort og ta en kopp te eller lunsj på kafeen.

Andre hoteller? Det kan jo være at Hilton Curacao har forbedret seg siden jeg var der i 2008. Håper det.
Send gjerne artikkelen videre ut i verden