Sove og spise: Thon Hotel Vica Alta

Når du skal overnatte i en by du ikke har vært i før, er det alltid et lite dilemma. Du kan lese deg opp så mye du vil, men selve «hotellfølelsen» får du aldri helt tak i. I Alta sto valget mellom Thon i sentrum på Amfi Alta, Rica like ved og Thon Vica rundt 2 kilometer fra sentrum – i den gamle bydelen Bossekopp.

Thon Hotel Vica Alta

Gammeldags stemning hos Thon Hotel Vica Alta, og det er stort sett positivt ment.

Beliggenhet

Rica (nå Scandic) utelukket jeg, da Thon-kortet nærmer seg en gratis overnatting. Rica var i tillegg et gigantisk hotell, og åpenbart beregnet for store konferanser og lignende. De hadde bar og flere restauranter. Det var også avgift på parkering. Det samme var det hos Thon i byen, parkring greit nok i parkeringshus rett ved hotellet. Her ble frokosten servert i Peppe’s lokaler, som lå i kjøpesentrets første etasje. Jeg så heller ikke at det var noen fellesarealer på hotellet. Når prisen er cirka 1245 er det allerede nok å betale for én natt, om ikke parkering skal komme ekstra.

Mye for pengene

Så da Thon Vica reklamerte med at de var en gammel bondegård, hadde gratis parkering, badekar på rommet (klok av skade sendte jeg mail på forhånd. Thon i byen hadde også dobbeltrom med badekar) og en av byens beste restauranter, samt en tv-stue med aviser, booket jeg oss inn der. Det var lite folk, og vi fikk et kjempekoselig rom: 201 i ekte bondestil. Prisen var 1245 også her

Selve rommet

Senga var under middels. Langt fra så gode som Thons 2010-madrasser i Kirkenes, men ok for en natt. Hotellet ble pusset opp i 1994, og det er ekte 90-tallsstil over mye på rommet, som gardinene, tapetet og badet. TV-en var heller ikke helt ny. Dessverre hadde de ikke TV2 Zebra eller TV2 Sport, så vi fikk ikke sett FotballXtra eller Oilers-VIF. Litt nedtur, akkurat det. Andre deler igjen skal speile bondetiden. Gyngestol, veggur, som heldigvis kan stoppes fra å tikke vettet av deg ved å ta på pendelen, trebord og blondehimmelseng sørger for det.

Ekstra pluss for vannkoker på rommet, tror ikke det sto på nett. De kunne gjerne spandert to skikkelige kopper. Å drikke te av pappbeger er ikke det store. Minibaren var som minibarer flest, avskrekkende – men her var det «bare» 55 kroner for en flaske øl. Jeg syntes rommet var sjarmerende og annerledes enn det meste på kjedehotell jeg har bodd på, men det har noen ulemper ved seg også. Du får det ikke helt mørkt. Gjerne et problem for noen om sommeren. Det sto en rullegardin på gulvet, så kanskje er det planer om å få nettopp dette til. Det kan også bli varmt her, vil jeg anta. Nå kunne vi skru ned varmovnen. Den største ulempen er at den ligger rett ved hovedveien. Støyen fra bilene høres for oss som liker å ha det stille-

Badet var sjarmerende, på sitt retro-vis. En liten kommode til å legge ting i, hylle over vask og varme i gulvet. Badekaret gjorde også susen, og var passelig for en på 1,71. Den generelle knagg-skrekken gjorde seg gjeldende også her. Det aller beste med dette hotellet, og her virker det som Thon generelt har gjort en innsats, var frokosten. Middagen var også fantastisk, kommer tilbake til den.

Flott start på dagen

Frokostblandinger for enhver smak, havregrøt, vitaminer, juice fra Tines Sunniva-serie, grovt og fint brød, kokte egg, eggerøre, kyllingboller, røde bønner og all slags pålegg fra laks og makrell i tomat til reke- og italiensk salat og kjøttpålegg, samt brie og blåmuggost. Du kunne også selv steke vafler, og innpakkede muffins kunne tas med. Masse frukt var også tilgjengelig, både oppskåret og hele.

Løsvekt-te, en stor opptur!

Løsvekt-te, en stor opptur!

Du kan forsyne deg med vanlig kaffe, Nespresso-kaffe og Twinings-te i pose hele døgnet. Til frokosten hadde de også fire ulike te-sorter i løsvekt. Veldig fint å se og ikke minst drikke!

Neste gang jeg skal til Alta og trenger hotell, blir det nok inne i byen. Du er nærmere uteliv, butikker og jeg vil tro og anta at hotellene der har noe bedre støysikre glass. Det er mange firma som velger hotellet, og det kan jeg forstå. Det er sikkert en kjærkommen glede å slippe unna glatte forretningshotell, og heller ha konferansen sin i en låve (plass til 50 mann). Hotellet setter pris på dette, og har alltid i uke 45 lavvu-fest for stamgjestene samt at de utnevner årets gjest, som får navnet på en tavle i baren.

Middagen alene verdt en tur

Restauranten Haldde

Selv om jeg ikke blir stamgjest, anbefaler jeg en tur hit på restauranten Haldde på Thon Hotel Vica Alta. Maten er i det øverste sjiktet, både hva angår pris og kvalitet. Vi valgte en Finnmarksmeny, tre retter til 599 kroner. Den besto av kongekrabbe og kamskjell, reinlår eller grillet tørrfisk og dessert med multer og sorbet av ulike bær. Ellers på menyen var det hovedretter fra 250 kroner og opp, med bare lokale varer som reinbigg, hval, kobbe (sel), ishavsrøye fra Vesterålen og torsk.

Grillet tørrfisk med hvitløk, bacon, potet og gulrotstuing

Et veldig godt måltid, god service og store porsjoner. Det koster ja, men du får skikkelige porsjoner og det er lekkert presentert og ikke minst smaker det veldig godt. Restauranten har åpent hver dag fra 16, normalt fra 13 søndag – men sjekk på forhånd. Slike ting kan fort endre seg.

Lekker dessert. Skåla var av knekk!

 En veldig vellykket kveld, og opphold bortsett fra noen små minuser. Betjeningen, fra resepsjon til kokk og servitør var blide og kjekke. Det var generelt en god stemning på hotellet, og de fleste blir vel i godt humør når de møtes av en bjørn og andre av skogens innbyggere rett ved ankomst.
Jeg sier ikke mer.

Jeg er ikke så glad i bær i desserter, og gikk for sorbet og varm sjokoladekake.

Thon Hotel Vica Alta ble vurdert i 2013. Etter den tid har jeg faktisk flyttet til byen, og vil nok ikke trenge hotell mer. Før jeg kom meg på plass i nytt hus, rakk jeg å overnatte på Scandic (tidligere Rica). Det var en veldig hyggelig opplevelse, med utsikt til Nordlyskatedralen – men ikke minst da de serverte en glimrende og fargerik frokost. Og så hadde de papiraviser. Her er min vurdering av Scandic Alta.

Send gjerne artikkelen videre ut i verden