Sove: Victory Hotel Stockholm

Victory Hotel er ett av mine to favoritthoteller i den svenske hovedstaden. Her kan du velge mellom rom på selve hotellet, eller egen leilighet rett ved.

Victory Hotel er ett av tre hotell i samme familie. Victory er flaggskipet, og her bodde jeg første gang på i 2009. Den gang fikk vi champagne da vi kom, i 2016 fikk vi vann. Like godt, men det gjorde ikke samme velkomstsusen selvsagt.

IMG_0910

I 2009 bodde jeg på enkeltrom, da det var en venninnetur. Vi fikk gode senger, Molton Brown-produkter, gullmynt-sjokolade på senge og det var fine, lekre fliselagte bad – dog små og uten badekar. Frokosten ble servert under jorden, uten at det gjorde noe, for frokosten var både ufattelig lekkert presentert og variert og god. Du bestiller, og får det du vil – så og si. Det maritime går igjen, både på Lady Hamilton, Lord Nelson og her på Victory Hotel.

IMG_1024

I februar 2016 var jeg tilbake, og denne gangen ønsket jeg å leie en leilighet. Vi var på jobb, og da er det greit med separat soverom. Et ekstra pluss med leiligheten var at den også hadde et godt utstyrt kjøkken og bad med badekar og vaskemaskin. Det siste trengte vi ikke, men det slo meg at skal du være her en uke eller noe en sommer er det jo suverent å kunne vaske klær også.

IMG_0912 IMG_0918 IMG_0913

Leilighetens bad ligger i andre enden en soverommet, så kommer kjøkkenet i midten og stua i enden ved soverommet på siden. Det er mørke rullegarderiner i alle rom, så du unngår innsyn fra naboer og kan få det mørkt om du vil. God sofa og stor lenestol, og et tv som ikke hadde en eneste internasjonal nyhetskanal. Veldig uvanlig, men greit nok. Det er gjerne bare nyhetsjunkier som meg som savner lyden av BBC eller CNN på tur.

Sengen på soverommet er en queen-seng, altså en mellomstor dobbelseng. Så er dere venninner på tur, skal dere vite at det går an å sove på sofaen også – dersom den ene spreller litt mye på natta eller snorker.

IMG_0883 IMG_0879 IMG_0877 IMG_0876 IMG_0874

Victory har også flere restauranter i den gode enden. Særlig Djuret er et sted jeg ønsker å prøve en gang. Her har de bare ett dyr på menyen per måned, og så bruker de så og si alt på det. Burgundy vinbar så også koselig ut, og her kan du bestille flere av rettene fra de andre stedene på huset. Du for forresten rett ned på baren fra soverommet i leiligheten!

IMG_0900

Baren Tweed var helt rett i mine øyne, med chesterfield-stemning. Dessverre fikk jeg en kraftig forkjølelse og måtte være stuck med takeaway på kveldene. Når det er sagt, er den indiske restauranten i samme gate vel verdt å prøve. Ikke koselig på innsiden, men veldig god korma og tikka masala og jeg har smakt mange!

IMG_1005

Tilbake til hotellet. I det hele tatt et veldig koselig, annerledes og servicerettet hotell. Ja, det er relativt dyrt, men verdt pengene begge gangene synes jeg. Leiligheten kostet 1700 svenske kroner per natt, et rom ligger for tiden på det samme i f.eks mars. Som oftest på slike hoteller kan det lønne seg å booke tidlig. Jeg har sett at Victory Hotel har hatt 10-20 prosent rabatt om en gjør det.

Mitt andre favoritt-hotell i Stockholm har jeg også skrevet om. Det er Clarion Wellington.

En liten festlig ting. Krushundene som står i kjøkkenvinduet er ikke bare til pynt, i alle fall ikke i gamle dager. En dansk kroeier fortalte at fiskerkoner brukte å sette den ene hunden motsatt vei når hun ville vise at hun var alene hjemme…..

IMG_0923

PS: Lord Nelson bodde jeg også på høsten 2009. Helt Ok frokostsal, standard frokost med egg, bacon og croissanter om jeg ikke husker feil. Men veldig små rom og mikroskopiske bad, uten de samme elegante finesser som på Victory Hotel. Her er det plasseringen som er god, og trolig kan du få en god pris også om du bestiller i ok tid. Jeg vil likevel ikke velge dette igjen. Til det var rommet for lite og usjarmerende. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden