Spise: Astier i Paris

Kom deg til østkanten i Paris, og besøk Astier i det 11.distrikt. En fransk restaurant passe uformell, med franske retter. Det er rundt 10 bord fordelt på to små rom, du sitter tett i tett og det er faktisk veldig så hyggelig. Praten går så livlig at du ikke får med deg hva naboene sier.

Vi bodde i leilighet, og leste om restauraten i gjesteboka. Bare fornøyde tilbakemeldinger. Så viste det seg at Aftenposten samme dag også hadde en stor sak om Astier. Så det var et annet norsk par der også.
Ingen av oss hadde bestilt bord denne søndagen, men vi fikk plass da vi kom 19.00. Franskmenn flest kommer fra 20 og utover. Så det var en fin blanding av turister og stamgjester.

Menyen hadde de vanlige franske tingene, fra gåselever, oster og Creme Brulee til torsk og sjampingjongsuppe og salater og ja – dagens meny skifter selvsagt. De har også en fast, liten a la carte.
Vi spiste de ovennevnte, og smilte hele veien. Drikke var en god bourgogne, til hyggelige 40 euro.
Totalt to ganger 3 retter og vin kom på 900 kroner.

Du finner helt sikkert billiger steder, men her kan jeg nesten garantere at du både vil få stemning og alltid god mat.

Send gjerne artikkelen videre ut i verden