Spise: Klatrekafeen Henningsvær

En dagstur til Henningsvær er litt risikosport i juli. For det lille fiskeværet er som regel oversvømt med bobiler, klatrere og andre som vil oppleve idyllen langt ute i havgapet. Men finanskrisen har gjort at det for første gang var mulig å både velge og vrake blant bord på spisestedene, finne parkering og overnatting (for de som trengte det).

En butikkeier sa til meg at det var første gang hun kunne huske at det var ledige rorbuer i juli. Dette var i 2013. Folk var det nå likevel, men en passelig mengde. Vi valgte å spise på Klatrekafeen, som drives av Nord-Norsk klatreskole.

De tilbyr også firmaturer, overnatting og dets like. Særdeles hyggelig, uformelt og morsomt sted. Og ikke minst var baccalaoen god og kom med store mengder fisk. Ikke alltid like selvfølgelig…

Du kan også sitte inne og se på de som sitter ute

Menyen var liten og god. Forvent både lam, hval og fisk. Dessertene så også veldig fristende ut, men vi var stappmette etter hovedretten.

Lampe-inspirasjon

 

Klatrekafeen er en lekker plass på mange slags vis.

Klatrekafeen er en lekker plass på mange slags vis.

I Henningsvær var det ogsåså mange kjekke butikker å bruke tid i. Her er både kles- og interiørbutikker og kunst- og håndverk-butikker som har både kjente og mer ukjente merker. Så beregn god tid om du skal hit. Ikke alle butikkene er åpne hver dag om vinteren, så sjekk dette på forhånd. Klatrekafeens nabo er en klatrebutikk, og i fjellene rundt kafeen henger de fra alle nasjoner. For oss landkrabber en attraksjon i seg selv.

Unn deg et tur til Klatrekafeen og det kjekke fiskeværet.  Les mer om attraksjoner som lysstøperiet og Engelskmannsbrygga på bloggens Henningsvær-kategori.

PS for golfere: Her kan du spille døgnet rundt når det er midnattsol.

Klatrekafeens åpningstider Sjekk NordNorsk klatreskole, men da jeg var der: 
Sommer: Alle dager fra 11. Vinter: Onsdag, fredag og lørdag. (19-01/02 i helgene)

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Spise: Klatrekafeen Henningsvær

Alta (Finnmark)
Today
Snowy
Wind : 1.3 km/h
Humidity : 100%
-1°C
  • Saturday Tomorrow -1 °C
  • Sunday   -1 °C
Weather Layer by www.BlogoVoyage.fr