Spis, se og shop: Palais de Tokyo

Palais de Tokyo i Paris. La deg ikke lure. Hverken samtidskunstmuseet, bokhandelen eller spisestedet ved Pont Alma har noe med Japan å gjøre. Palsset er bare rett og slett et überkult sted for kunst, kultur og god mat. Kult av flere grunner.

Palais de Tokyo
Fin utsikt til kjøkkenet fra vår plass på Tokyo Eat

1. Stilige, gigantiske og tøffe utstillingslokaler. Ble egentlig bygd som elektrisitetspaviljong til Verdensutstillingen i 1937.
2. Vil du ikke betale deg inn dit, kan du uansett benytte deg av bokhandelen – som har morsomme gaver, notatblokker og selvsagt bøker om alt fra foto til design og kunst.

Stor bokhandel, har også stilige almanakker og morsomme gaver. Som en pille i en pose hvor det står «How to immediatly understand contemporary art»

3. Du kan også spise her, på Tokyo Eat, som ligger rett ved inngangen. God mat og vin, både fisk, asiatisk mat, burgere og franske kjøttstykker i romslige porsjoner. I 2013 vil det også åpne en mer gourmet-preget restaurant. Vin fra billig til dyrt. Vi hadde en fantastisk bourgogne til rundt 35 euro. Et varp. Kylling til 16 euro og fisk til rundt 20.

Karamell-kylling med sticky ris  og cashewnøtter elegant servert i risblad.

4. På varme dager kan du sitte utendørs, og da med super utsikt til Eiffeltårnet. 

Det beste med alt dette, uansett hva du skal benytte deg av: Både museet, restauranten og bokhandlen har åpent fra 12 til 24.00! Det vil si at du får mat utenom de meget spesielle franske måltids-slot-tidene, som er fra ca 12 til 14.30 og 19 til 22. Alldeles fantastisk!

Tokyo Eat. En skikkelig kjekk restaurant, som har åpent fra 12 til 24, servering hele dagen til 23.30.  Langt fra vanlig i Paris. Ved siden av en bar som har åpent til 01.30, eller lengre om de er i humør.

PS: Palais de Tokyo ligger 3 minutter unna metro-stoppet Alma-Marceau i det 16.arr. Like ved, dvs rett bak, Alma-broen hvor minnesmerket etter Diana står. Fremdeles legges det roser ned her. Ellers: Bare følg skiltet som det står Moderne museum på, oppover Boulvevard Wilson.

Flere kjekke steder å spise i Paris, kan du lese om i andre innlegg. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden