Spise: Petrus London

Petrus i London har en stjerne i Michelin-guiden. Her får du mye og god mat for pengene, steindyr Petrus-vin og heldigvis rimeligere drikke også. Du kan også få en omvisning i kjøkkenet. Tar du turen til Knightsbridge, får du en fransk-engelsk meny.  Petrus er fremdeles i 2016 en del av Gordon Ramsay-imperiet. Så bestiller du chefs table, ikke forvent Gordon. Han har emigrert til USA og tv-verden.


CroppedFocusedImage53029850-50-Petrus-interior

Du kan gå for 5-retteren eller a la carte. Vi var fem personer og gikk for førstnevnte. En 5-retter på Petrus går for rundt 70 pund (i 2011). Altså ikke så verst pris for en olje-nordmann. For 5 retter viser seg ikke overraskende å bli nesten dobbelt så mange. Bildet over er fra  hjemmesiden. 


For her står overraskelsene i kø, inkludert en bruspulveris i kremmerhus. 

Skal ikke røpe mer. Av og til serveres beef wellington, og det gjorde de denne kvelden. 

Beef Wellington

Sammen med gåselever og and, kamskjell, jordbærmousse og sjokoladekulesurprise samt mange små lekre venteretter, ble det en perfekt kveld.  Bollinger i glasset i starten, og så en Jumillavin fra Spania, 15 prosent alkohol så det var en kraftig kar – men perfekt til biffen. Vinen kostet 110 pund, men du får viner fra ca 34 pund og opp til det utenkelige. De har visst blant annet én Petrus 1971 på lagret, som for øvrig er midt i lokalet – blant annet. Champagnen spenner fra Ayala og Bollinger (ca 700 kroner) til Dom P. og dets like. Vennlige kelnere og hovmester, som sa de var glade i nordmenn, mange var visstnok stamgjester….

Siden vi feiret bursdag, kom de med en bringebærkake til oss med lys på og 
tok velvillig bilder av oss. 

 Et ekstra pluss var også omvisningen i kjøkkenet, og en prat med kjøkkensjefen. Sammen med soussjefen står han for menyen, og var en trivelig kar. Chefs table så kjekt ut, men forvent mye støy, show og varme. Kjøkkenet er 1 meter unna, så du ser og hører godt, veldig godt.
Bare husk å beregn god tid, kom tidlig – og ikke vær mett…..
Adresse: 1 Kinnerton St, London SW1X 8EA, Storbritannia

Åpningstider:  12.00–14.3018.30–22.30

Reservasjoner: opentable.co.uk

 

London er jo aldri feil. Flere anbefalinger til restauranter, hoteller og shopping i London-kategorien. 

 
Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Spise: Petrus London

    1. alltidreiseklar

      Det var absolutt mat i toppklasse, men likevel med en uformell service – slik at en kan slappe av og kose seg, og ikke være redd for å gjøre noe feil 🙂 Et vennepar av meg var der for to år siden, og hadde også en super opplevelse.