Først. Hva er dim sum? Det er småretter servert i bambuskurver eller på tallerken. Dim sum, 點心, betyr ellers å berøre hjertet og uttales dim sam! Så vet du det, om du havner i en språkdiskusjon med petimetervenner.
Hvordan velge fra menyen
Det er ofte mye å velge mellom på dim sum-restauranter. Noen ganger nesten for mye. Og er du ganske fersk i dette som meg, så er det bare å ta sjansen og bestille noe som høres godt ut. Går det ikke, vet du til neste gang hva du ikke liker. Eller gå for en meny for 2, dersom du har det travelt eller vil leve litt spennende.
Det anbefales å velge 3 til 4 retter for en middag eller større lunsj. Det viste seg å være helt korrekt. Jeg og medspiseren valgte litt forskjellig, og så smakte vi hos hverandre.
Mine favoritter
Jeg var der første gang i mai 2019. Da ble hvetebollene ble litt for “deigete” for oss, men ellers falt absolutt alt i smak. Jeg besøkte stedet igjen i november 2019, og da hadde jeg valgt ut mine favoritter. Vegetar vårrull, ravioli som er dampet og så pannestekt samt fritert Won ton og dampet spinatdumplings. Det er det grønne på tallerkenen, og de er mye større i virkeligheten enn på bildet på menyen!
Det varierer mellom 1 og 3 i antall dim sum som kommer. Det er uansett mye mat, og denne gangen var vi to som valgte 3 retter hver og fremdeles var det litt til overs. Du kan velge mellom sjømat, kjøtt eller vegetar og du får altså mye variert – fra vårruller, dumplinger og hveteboller til rispasta og puddinger. Du kan også bestille nudler eller nuddelsuppe eller større retter som pekingand eller wokretter, dersom du ikke er klar for dim sum.
Prisnivået er greit – alt etter hvor storspist du er
Priser på dim sum fra 68 til 135 kroner, da varierer det på antall og størrelser per rett. Går du for kinesiske hovedretter, ligger de på rundt 200 til 250 kroner. Du kan også velge menyer. Så bruk god tid, og nyt grønn te mens du bestemmer deg.
Uformelt lokale
Det er en veldig uformell stemning her. Du sitter på greie skinnstoler, og noen av bordene kan du ha litt privatliv på. Men det er også rom for de som ikke vil ha det, eller dersom dere er mange settes det lett sammen til langbord. Det er to avdelinger i restauranten. Plasseringen i Tordenskioldsgate 8-10 er også praktisk, nært både T-banestasjonen Nathionalteatret og trikk.
Mer info
- Taste of China
- Tordenskioldsgate 8-10 Oslo
- Åpent mandag 15-23, tirsdag til lørdag 12-23, søndag 12-22
- Kjøkkenet lukker 1 time før stengetid
- Book på nett her
Lyst på god te og kaker?
Er du ute etter flere gode mat- og drikkeopplevelser i Oslo? Da vil jeg anbefale en lett lunsj eller full pakke med afternoon tea hos A.C. Perchs i Oslo i Kirkegata 5. Her får du faktisk ekte clotted cream!