Alltid reiseklar

– en oase for mat&drikke, soveperler, shopping og natur

Menu
  • Mer om meg og reiseoasen
Menu

Alta: Snøscooter-tur fra fjellstue til fjellstue med Gargia Lodge

Alta: 24 eventyrlige timer på Sorrisniva snøhotell med utendørsbad!

7 spisestopp langs Gudbrandsdalsvegen

Et opphold på Sorrisniva ishotell i Alta er mye, mye mer enn en natt i en kunstnerisk snøhule

Posted on 25. desember 202023. januar 2021 by Ann-Mari
Rett innenfor døren er resepsjonen – og en fin samling truger!

For kaldt, for dyrt, bare en avansert snøhule? Tenker du dette om snøhoteller, vil jeg nå motbevise dette. Med mine 6 tips garanterer jeg at du får maks ut av oppholdet på Sorrisniva snøhotell i Alta. Jeg lover deg også at sjansen er minimal for at du vil fryse – om du er ved generell god helse!

* Oppholdet er sponset * Forklaring nederst i saken.

Tips 1: Sjekk inn så tidlig du kan

Den litt kanskje overraskende nyheten for mange, er du ikke får lukke forhenget på rommet ditt før klokken 20 mandag til lørdag, 18 på søndager. Når du er over det sjokket, kan du glede deg over nyheten. For det betyr nemlig at du får god tid til mye annet, og tro meg – det vil du. Så mitt første tips er altså å komme så tidlig som du kan til hotellet.

Alta har vinteren 2020 nok snø til lange sparketurer.

Tips 2: Velg en aktivitet eller tre

Nils Saras kofte har mange detaljer, blant annet kan du se her om han er gift eller ei. Det får du lære mer om på hans turer med reinsdyr, regi av Sorrisniva.

Inkludert i prisen for en overnatting er nemlig mer enn bare natten i din egen vakre snøhule. Rett utenfor inngangen står en rad med sparker. Det er god trim å ta seg en time med den, samt at du får sett mye vakker natur. Snøhotellet ligger rett ved Altaelva, og det er fine veier å sparke på. Det er også truger til låns om du foretrekker det – inkludert i prisen de også. Like ved står også reinsdyrene, og de kan du studere på nært hold før du vurderer om du skal ta en tur med dem i slede på dagtid eller kveldstid.

Disse reinsdyrene tilhører Sara-familien. De står for formidling av samisk kultur og reinsdyrturer både hos Sorrisniva og ved Alta sentrum hos sin egen Sami Siida. Dette bildet er fra sistnevnte.

Tips 3: Reserver bord for middag – eller ta en kopp te eller noe sterkere i restaurant-lavvoen

Inne i den store lavvo-formede restauranten rett ved resepsjonen og en koselig peisestue – spiser du frokost, lunsj eller kvelds eller bare nyter flammene. Gjestene har forhåndsrett til reservasjon til middag, og alle rettene fra vegetar og fisk til reinsdyr er lokale. Jeg tok en liten forrett med kongekrabbe, men en desto lengre frokost. Mye snadder, og også uventet pålegg som røkt uer! Frokost er inkludert i prisen, det samme er kaffe/te/vann hele døgnet. Maten ellers er typiske norske restaurantpriser. Merk også at Sorrisniva brygger sitt eget øl.

Frokost og middag serveres i denne lavvo-lignende restauranten hos Sorrisniva

Tips 4: Book tid i boblebadet

De få metrene mellom utgangen fra resepsjonen og inngangen til snøhotellet, ligger det to boblebad. De ligger rett ved hverandre, men når du synker ned er det faktisk mulig med litt privat atmosfære. Det beste med disse er at de må bookes på forhånd. Du får totalt én time, og en unngår at noen tilbringer hele kvelden her. Er du heldig, ser du nordlyset….Saunaen er en halv meter unna, og deles av alle gjestene. Den kan også brukes fra klokken 07 neste morgen.

Tips 5: Ta en titt i alle de andre sine rom – og få flotte bilder samtidig

Askeladden som kappåt med trollet er tema for denne suiten. En grøtbolle står på lur ved døra, og det er også stoler og bord her.

I 2020 har Sorrisniva 28 rom, der 5 er suiter og temaet er folkeeventyr. Dersom du ikke bruker pengene på å sove her, kan du altså nyte det vakre snøhotellets 2500 m2 fra klokken 12 til klokken 20 mandag til lørdag, til klokken 18 på søndager. Det kan også alle andre, også vanlige besøkende som ikke skal sove her. Det er verdt å bruke tid på, for det er fantastiske isskulpturer. Standard-rommene er mye mindre, og har ikke så forseggjorte utskjæringer hverken på senger eller vegger. Følelsen av å sove omgitt av is er uansett spesiell enten du går for et vanlig rom eller de mer spesielle.

Ishotellet i Alta skiller seg fra de fleste, da de bruker lokale krefter til å lage skulpturene både på rom og alle utsmykningene i baren og kapellet. Baren er åpen til 23.00 på kvelden.

Jeg hadde en ellevill blå igloo-suite med egen issofa og is-nordlys hengende fra veggen. Kul umulig å få tatt et skikkelig bilde av, men litt is-hygge ble det da før leggetid.

Tips 6: Gå til sengs så sent du kan

Sorrisniva snøhotell i Alta, med praktisk info og masse flotte bilder av snøhotellrommene som er flott utsmykket.
Annette fra The Nordic Escape var som meg litt nervøs for om det kom til å bli for kaldt. Det ble det ikke, soveposen er varm og du får også en ekstra til å ha over deg.

Det er ikke mye å gjøre på rommet, annet enn å nyte omgivelsene fra soveposen. Det er derfor jeg har disse andre 5 tipsene, så får du se hvilken rekkefølge du tar dem i. Selv hadde vi sightseeing på ettermiddagen, så litt mat og deretter ble det boblebad fra 21 til 22. Sorrisniva tilbyr foruten reinsledeturer blant annet også snøscooterturer og nordlysjakt, og sistnevnte varer ofte til sent på kvelden. Vi så for øvrig også 4 ørner rett ved elva, så her kan du kombinere mye og alt trenger ikke koste ekstra.

Nordlyset ser OFTE sterkere ut på bilder – og ofte veldig redigerte bilder – enn det ofte er. Fint er det uansett, men ha nå det i bakhodet når du kommer…..

Er du i Alta har du faktisk 90% sjanse til å se nordlyset, da det er relativt kort vei både til innland og kyst så en kan dra der forholdene er best. En vet dog aldri med Frøken Aurora. Hva som generelt skjer på en nordlystur, kan du lese mer om her.

Før du skal sove – trinn for trinn

Kvinnegarderoben med toalett og dusj samt felles sauna
  1. Du tar kveldsstellet i garderoben som ligger rett ved resepsjonen og inngangen til snøhotellet. Helt greie fasiliteter, men merk at dusjene er av typen “spare”, så det anbefales ikke å ta hårvasken her – med mindre du er god til å stå på helt rett sted slik at strålen ikke tar slutt.
  2. Du kler deg i ullundertøyet ditt, tar med lue, gode sokker og sko du kan gå på et eventuelt natt-dobesøk i. Jeg hadde også med skjerf, men fikk ikke bruk for det. Ha også med powerbank til mobil, og hold den tett til kroppen.
  3. Det er lys du slår av og på med vanlig bryter, så du trenger ikke leselys
  4. Soveposene, som tåler ned til minus 25, gjøres tilgjengelig i gangen fra klokken 21.00. Du kan ta med deg to stykk. En til å ligge i, og en som du kan bruke som ekstra overlag eller bare ha på nede ved føttene. Du kan også ta med to stykk puter med engangstrekk. Du ligger ellers på reinskinn på is-sengen, eventuelt saueskinn som i min igloo-suite. Bagasjen din står i et ulåst oppbevaringsrom ved resepsjonen, hvor det er også er låsbare skap for eventuelle verdisaker.
  5. I soverommet er det mellom minus 4 og 7. Jeg frøs ikke, men slet litt med å finne en komfortabel posisjon. Uvant å sove i sovepose, og dagen hadde hatt mange inntrykk.
  6. Ingen av rommene har dør, men et forheng. Isen isolerer godt, og jeg hørte ikke en lyd fra noen etter 23.00.
  7. Frokost er fra 8 til 10, og er inkludert i prisen. Det samme er for øvrig internett, og det fungerer alledeles utmerket.
Huldra-suiten, det nærmeste du kommer en offisiell brudesuite.
Se mer hos Annette fra The Nordic Escape, da dette var hennes rom for natten.

Så: Hva koster herligheten?

Tusse-suiten. Kanskje kommer også nøkken….Denne suiten er laget av Maya Christine Opgård samt en annen jeg ikke har navnet på.

Når du nå har sett alt som er tilgjengelig på og rundt snøhotellet og hva som er inkludert i prisen og ikke. Så her er prisene for vinteren 2020.

Dobbeltrom: 2560,- per pers med 2 i rommet, 1 barn 3-12 år 1295,-

Singelrom: 3080,- (du er altså bare én person i ett av rommene, det er ingen rom som bare er for single)

Twin/trippel/familierom: 2560,- per pers, 1 barn 3-12 år 1295,-

Designsuite: 3070,- per pers, 1 barn 3-12 år 1295,-

  • Endringer fra sesong 2020/2021. Sorrisniva bygger nå også små leiligheter rett ved elva og snøhotellet. Her blir det mulig å bo fra neste sesong, dersom snøopphold ikke frister eller om en vil bo litt mer vanlig de neste nettene en her her. I dag finnes det ikke andre boalternativer her.
Designsuite – også kjent som bryllupssuiten internt blant skulptørne

Vil du bestille transport t/r fra sentrum eller flyplassen, koster det 200 kroner per pers. Mer info på sorrisniva.no

Bare et besøk eller klar for et ishvittog elegant bryllup?

Kapellet på Sorrisniva har flere bryllup og skaper virkelig et minne for livet. Book i god tid!

Åpningstider: Mandag til lørdag 12.00 til 20.00, søndager fra 12.00 til 18.00. I disse virustider kan dette endre seg. Følg med her

Pris: Vanlig inngangsbillett er 220 for voksne og 50 for barn fra 3 til 12. En guidet tur koster 320 kroner og varer i ca 30 minutt, barn 3-12 koster 150 kroner. Guidede turer er kun på bestilling og for maks 6 personer. En blå drink koster 100 kroner med alkohol og 70 uten. (2021-priser).

Vilkår: Du kan være i snøriket inntil én time.

Sesong: Normalt sent desember til en gang i april

Komme hit: Til Alta kan du ta fly med SAS, Norwegian, Wizz air – og Widerøe. Fra Oslo tar det mellom 1.45 og 3 timer, alt etter mellomlanding i Tromslø eller ei. Er du allerede i Alta, kan Sorrisniva hente deg for 200 kroner, du kan kjøre selv eller ta drosje i cirka 16 kilometer fra sentrum.

Hva skjer ellers i Alta?

Alta med sine 20.000 innbyggere har mange spreke ting å by på – fra fatbike-turer, milelange skiløyper og alpint til innendørsaktiviteter som badeland og bowling. Jeg har samlet en god del av dem i dette innlegget. Der finner du også mer fakta og tips om restauranter med mer.

Scootertur på Finnmarksvidda er noe du også bør gjøre minst én gang i livet. Både Sorrisniva og Gargia Lodge tibyr dette.


HVORFOR STÅR DET SPONSET I STARTEN AV SAKEN? Fordi 1 natt i en suite ble gitt meg av Sorrisniva i samarbeid med Visit Alta. Det er ikke lagt noen føringer eller krav om innhold eller bildebruk, dette er helt opp til meg som alltid. Hverken jeg, eller Annette eller Anne Sophie som også var reisebloggere som overnattet her – fikk betalt for denne turen. På denne turen skriver, redigerer og henter vi inn all informasjon selv i etterkant i vår egen fritid.

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Du må være innlogget for å kunne kommentere.

Velkommen til tips om mat&drikke, soveperler, natur & kultur

På mine sosiale oaser svarer jeg om bobilferie i Finnmark, luksus i Latvia, teshopping i Paris eller hva du enn måtte lure på!

Mest lest i dag

  • Et opphold på Sorrisniva ishotell i Alta er mye, mye mer enn en natt i en kunstnerisk snøhule
  • Jorda rundt? Her er smarte råd
  • Se: Jardin Majorelle YSL-hagen Marrakesh
  • Snøscootersafari i Alta med Gargia Lodge gir både natur- og kulturopplevelserSnøscootere
  • Benidorms beste spanske spisesteder
  • Vesterålen: Nydelige kaker og te hos Betty’s tesalong på Hadseløya- som bor sammen med flotte Galleri Uver
  • Spise: Tarantella i Kambodsja
  • Champagne, vegansk mat og spa i Polen
  • Fargerik lunsj hos Dar Moha i Marrakesh
  • Spise: Døgnvill burger Stavanger
  • Shopping: Fjällräven outlet – Naturkompaniet i Örnsköldsvik
  • Utflukt fra Gdansk: Lekker mat, øltesting og ølspa hos Stary Browar
  • Nysgjerrig på kvalitetsvin fra Sicilia? Her er en oversikt over noen av de beste fra Etna!
  • Planlegg sommerferien nå! Kjør nasjonal turistvei i Øst-Finnmark og bli bergtatt
  • Kafé-tips i Oslo: Nydelig te, kaker og lunsj hos Perchs rett ved Karl Johan – de har også en flott gavebutikk
  • Spis og shop: Bakerinnen Harstad
  • Reiseguide: Det beste fra Bilbao
  • Sove: Tollagården i Gesunda i Dalarna
  • Spise: Kähler spisesalon Århus
  • 9 ferieforslag du kan planlegge til neste år: Fra hester i Kazakhstan og nordlys i Sverige til din egen øy på Åland
  • Shopping: Bruktbutikker, second-hand i Stavanger og omegn
  • Mat og drikke på Madeira: 6 tips fra Michelin til gatemat
  • Geranium: Backstage på en 3-stjerners restaurant
  • Lekker mat, gullshots og uformell stemning hos Gdanski Bowke i Gdansk
  • Kambodsja-guide: Fra Angkor Wat til behagelig strandliv i sør
  • En guide til Vardøs fuglekikkerparadis Hornøya
  • Shopping: Retro og 50-tallet hos Boogaloo Bergen
  • Emirates: business vs economy
  • Sove: Scandic Bygholm Park Horsens
  • Guide: 24 timer i Kassel

Søk og du skal finne

Fra A til Å

  • ABC-øyene (2)
    • Curacao (2)
  • Botswana (1)
  • Danmark (34)
    • Ålborg (1)
    • Århus (7)
    • Ærø (4)
    • Blokhus (1)
    • Ebeltoft (1)
    • Esbjerg (1)
    • Faaborg (1)
    • Horsens (1)
    • København (11)
    • Laurbjerg (1)
    • Læsø (1)
    • Odense (1)
    • Sabro (1)
    • Silkeborg (1)
  • De forente arabiske emirater (3)
    • Dubai (3)
  • Estland (4)
    • Lahemaa (1)
    • Tallinn (3)
  • Færøyene (2)
    • Saksun (1)
    • Torshavn (1)
  • Finland (8)
    • Åland (1)
    • Helsinki (5)
    • Ivalo (1)
    • Nuorgam (1)
  • Flyselskap (2)
    • Emirates (1)
    • Icelandair (1)
  • Frankrike (14)
    • Champagne (1)
    • Nice (2)
    • Paris (8)
    • Reims (4)
  • Hellas (1)
    • Peloponnes (1)
  • Island (1)
    • Reykjavik (1)
    • Thingvellir (1)
  • Italia (4)
    • Firenze (1)
    • Sicilia (2)
    • Torino (1)
  • Japan (6)
    • Tokyo (6)
  • Kambodsja (5)
    • Phnom Penh (4)
    • Siem Reap (2)
    • Sihanoukville (3)
  • Kazakhstan (1)
  • Kenya (1)
  • Kroatia (3)
    • Zagreb (3)
  • Latvia (8)
    • Alsunga (1)
    • Gauja (3)
    • Kuldiga (3)
    • Liepaja (3)
    • Liepupe (3)
    • Sigulda (1)
    • Straupe (1)
    • Tukuma (4)
    • Unguri (2)
    • Valmiera (3)
  • Malaysia (4)
    • Kuala Lumpur (2)
    • Pangkor (2)
    • Penang (2)
  • Marokko (7)
    • Marrakesh (7)
  • Nederland (1)
    • Amsterdam (1)
  • Norge (56)
    • Alta (11)
    • Bergen (3)
    • Berlevåg (3)
    • Finnmark (1)
    • Gardermoen (1)
    • Gudbrandsdalsvegen (2)
    • Harstad (1)
    • Havøysund (2)
    • Henningsvær (3)
    • Hurtigruten (1)
    • Kautokeino (1)
    • Kirkenes (1)
    • Kvam (1)
    • Kvitsøy (1)
    • Melbu (2)
    • Nyksund (1)
    • Oslo (6)
    • Ringebu (1)
    • sør-fron (1)
    • Stavanger (14)
    • Svolvær (1)
    • Turistveg (3)
    • Vadsø (1)
    • Varanger (2)
    • Vardø (5)
    • Vega (1)
  • Østerrike (2)
    • Ellmau (1)
    • Söll (1)
    • Wien (1)
  • Polen (12)
    • Gdansk (7)
    • Kościerzyna (1)
    • Krakow (2)
    • Sopot (3)
    • Warszawa (1)
  • Portugal (2)
    • Madeira (2)
  • Rwanda (1)
  • Serbia (2)
    • Beograd (2)
  • Sør-Afrika (1)
  • Spania (7)
    • Benidorm (3)
    • Bilbao (2)
    • Rioja (1)
    • San Sebastian (1)
  • Storbritannia (9)
    • Bath (1)
    • Brighton (2)
    • London (6)
    • Sussex (1)
  • Sveits (1)
    • Genève (1)
  • Sverige (28)
    • Gesunda (1)
    • Gotland (4)
    • Gøteborg (1)
    • Höganäs (1)
    • Kalmar (1)
    • Knislinge (1)
    • Lappland (1)
    • Lund (1)
    • Malmø (3)
    • Örnsköldsvik (1)
    • Örserum (1)
    • Øland (1)
    • Østra Göinge (1)
    • Stockholm (11)
    • Visby (4)
  • Tanzania (1)
  • Thailand (5)
    • Bangkok (4)
    • Koh Chang (1)
  • Tunisia (1)
    • Sousse (1)
  • Tyskland (10)
    • Braunschweig (2)
    • Hamburg (1)
    • Hann.Münden (1)
    • Kassel (1)
    • Lübeck (3)
    • Werratal (1)
    • Wolfenbüttel (1)
    • Wolfsburg (1)
  • Uganda (1)
  • USA (9)
    • Denver (1)
    • New York (3)
    • Philadelphia (1)
    • Washington DC (4)
  • Venezuela (1)
    • Margarita (1)
  • Verden (9)
    • Personlig (2)
  • Vietnam (1)
    • Halong Bay (1)
  • Zimbabwe (1)
Copyright Ann-Mari Gregersen