Alle liker en god burger. De som ikke liker kjøtt, kan få en vegetarvariant hos Døgnvill burger. Åpnet i starten av 2014. Jeg var der noen uker etterpå og nå sist i slutten av 2015, og fikk et godt inntrykk av det meste. Dog er det et stort minus. Først de gode nyhetene.
Utsikt fra bord ved baren. Kjøkken rett til venstre for bordet. |
Utsikt fra bord nummer to. Bord nr 1 til høyre. |
Burgerne kommer i mange varianter, fra klassisk og enkel til mer krevende med tallegio-ost og sopp. Med det vegetarianske alternativet, våger jeg å påstå at her er det noe for alle. De har også en salatmeny, og en utsøkt dessertmeny. Jeg valgte en classic, og tok milkshake til. Tykk og god! Vi var tre til bords, de andre tok samme burger og så valgte vi tre ulike tilbehør. Chips med aioli, løkringer og coleslaw. Sistnevnte var av en stusselig størrelse, mens de to andre var mer enn store nok. Tror jeg talte 12 løkringer, og til 39 kroner er det bra. Burgerne koster fra 130ish til tett opp mot 180. Så kommer altså tilbehør utenom. Kvaliteten er supergod, med kjøtt fra Prima Jæren samt bacon fra Stavangers superslakter Albert Idsøe. Så mat og utvalg er mer enn bra. Hva kan så ødelegge en god kveld? Støy!
Akustikken i andreetasjen var helt forferdelig. Først fikk vi et bord helt ved trappa, med utsikt til kjøkkenet. I utgangspunktet fint, for jeg ba om et rolig bord på grunn av helsen til en av medspiserne. Det tok 1 minutt, så var lyden av bestikk i oppvasken og klirring i glass helt uutholdelig. Det var fullt og reservert i resten av lokalet, men en særdeles hyggelig kelner ordnet et nytt bord i et nytt hjørne. Dessverre hjalp det minimalt.
Vi hørte glassklirr fra andre enden av rommet, vi måtte lene oss over det lille bordet for å høre hva som ble sagt – og da kelneren skulle fikse betalingen ble det endel “Hæ” og “Hva sa du”.
En sitter tett, men jentegjengen ved siden av oss var ikke høyrøstet. Det ble heller ikke spilt musikk. Så noe må gjøres med takk og eller vegger. Det finnes mye fint i lydisolering, så det bør ikke gå ut over estetikken.
Frites, coleslaw og løkringer var supert som tibehør |
For kelnerne var kjekke, maten var god, lokalene fine – om enn noe tett mellom enkelte bord. De har tenkt rett på mye, men iallefall i 2.etasje befinner ikke jeg meg igjen før noe er endret.
Det virket på vei ut som det var særdeles mye bedre i første. Vi sa iallefall i fra til hovmesteren, og det virket som de tok tilbakemeldingen seriøst.
Håper de fikser det. For Døgnvill fortjener ikke å bli en døgnflue.
Ved mitt neste besøk satt jeg i første etasje ved vinduet. Det var helt fint støymessig. Matmessig får du ikke enormt på tallerken om du ikke blar opp noen hundrelapper. Kvaliteten er uansett veldig god!