Sommeren 2012 fikk Bergen flere nye spisesteder samlet under ett tak, Matbørsen. Og ikke hvilket som helst tak. Turistene kunne før beundre de vakre utsmykningene og maleriene, da stedet før var bebodd av Bergen børs og før det Turistinformasjonen. Nå er de flyttet, og inn er det kommet et stort restaurantkonsept. Det er blitt så populært at det ikke er mulig å reservere bord.
Jeg dro med en venninne som bor i Bergen, og da hun var der sist fikk de menyer ved bordet. Det gjorde vi ikke nå. Det viser seg nemlig at systemet fungerer slik at du egentlig får meny fra det stedet du har satt deg nærmest, blir servert med bordet og betaler når du forlater lokalet. Vil du ha noe fra et annet sted, må du selv gå til den restaurantens disk og bestille og betale der. Det er denne logistikken som gjør at det går an å ha fire restauranter under samme tak. Vi satte oss nærmest den spanske, selv om vi skulle ha japansk. Likevel kom det ingen med meny eller med forespørsler om drikke til oss. Vi hadde så lavt blodsukkernivå at vi kapret en kelner, som forklarte at vi måtte selv gå til den japanske. Takk 🙂
Yami Yami var akkurat det. Vi satt litt for langt borte fra den til å få meny til bordet |
Du setter deg altså ned hvor du vil i det ganske så store lokalet, og tenker ut hva du vil spise. Du kan nemlig velge mellom italiensk, spansk og japansk – eller bare is dersom du vil gå rett på desserten. Vi ville ha crispy duck, og tok derfor en meny fra japanerne hos Yami Yami. Bestilte mat hos dem, betalte der og så måtte vi gå til et nytt sted for å få vann. Akkurat det var litt krøkkete.
Heldigvis for oss var det mandag og nesten tomt i lokalet, så køen var ikke stor. Og uansett er det ikke dumt å betale med en gang for det du har bestilt, så slipper du ekstra venting etterpå.
Anda var mektig, og mektig god. Stor porsjon til 220 kroner |
Maten kom også etter ganske kort tid, og det var en stor porsjon and, pannekaker, salat og hoi sin-saus som ble satt frem. Mye mat for 220 kroner, helt klart. Og supergodt var det også. Så godt at vi ikke klarte dessert, selv om søtsakene hos den spanske restauranten så god ut. Neste gang!
Cafe Fresco-avdelingen for is. Avdelingen bak er til den spanske restauranten. |
Akustikken var litt rar med en gang vi satte oss ned, men du ble fort vant til det. Vil derimot tro at er du her en lørdag og det er fullt, vil det ikke være stedet for de som reagerer fort på støy.
Et utmerket sted derimot er dere mange i følget og alle vil spise ulike ting. Matbørsen har noe for de fleste, både de som vil spise tre retter, bare ta en kaffe eller gå rett på isen. Åpningstider er 11 til 23.
Rett ved ligger også Holbar, den åpner klokken 7 og har matpakker til salgs. Senere på dagen er det et koselig plysj-sted å gå for en øl eller ost og vin. Gode sofaer, lun stemning.
Yami Yami, den japanske avdelingen |
For de historieinteresserte:
Heia!
Matbørsen var super den, men tror som sagt støynivået her kan være utfordrende på fule dager :0)
Likte måten bloggen din var lagt opp på, så tenkte den måtte få plass på høyresiden. La også merke til at bildene dine ikke kom opp. Jeg skal sjekke mine innstillinger også, men har sagt ja til at alle skal komme opp med bilde, så det er litt rart.
Da får vi følge med på hverandres reiser fremover 🙂
annmari
Takk for fint blogginnlegg – hit skal jeg titte innom neste gang jeg er i Bergen. Det taket er fantatastisk!
Takk for at du har lagt inn link til bloggen min i høyrespalten. Usikker på hvorfor bildet ikke kommer frem. Kanskje det er noe jeg må stille inn hos meg?
Legger opp link til din blogg også.
Hilsen Cecilie