Piwna 47 serverer raffinert, elegant og moderne polsk mat i uformelle omgivelser. Servicen og kunnskapen er upåklagelig, og du får smake fantastisk mat og lokale viner. De har frokost, lunsj og middag, men gå for det helt spesielle og bestill en smaksmeny. (sponset)

Interiør
Akustikk, stoler og interiør betyr mer enn en skulle tro på en restaurant. Hos Piwna 47 opplevde jeg med en gang en behagelig stemning og atmosfære. Det er en fin restaurant, med kokker i toppklasse og nydelige lokale matvarer. Det blir ikke stivt og ubehagelig av den grunn. De har klart å beholde en tone både i interiør og blant staben som gjør at du umiddelbart føler deg vel. Blomster i vinduene med utsikt mot en gågate, gode stoler og bord i tre mot murvegger og kule detaljer som spiker som knagger, gjør at du kan senke skuldrene og nyte menyen.

Maten på Piwna 47
Vi var som en del av kampanjeturen #LifestylePolen invitert til en smaksmeny. Det er små retter som kokken har satt sammen, og vinkelneren har satt gode viner til. En slik meny kan alle få, men du må som regel spørre etter en slik, og gjerne dagen i forveien. Gjør det, og du vil ikke angre. Vi fikk en lang og fin introduksjon til Pommern-regionens mange delikatesser, fra sild, hjortekjøtt, oster og jordbær til gode viner.
Vinkelneren hadde omsider fått tak i en polsk vin som han mente holdt god standard. Ellers fikk vi viner fra Georgia, New Zealand og Italia, alle suverene smaksopplevelser. Dog Point Section 93 fra New Zealand var veldig spesiell, og et godt eksempel på at Piwna 47 virkelig kan være et kjekt sted for vinelskere. Av champagne på menyen røpte vinkelneren at han hadde Besserat til lagring, et spennende hus som ikke overproduserer slik andre gjør. Prisen skulle være rundt 800 kroner for en flaske, og det er ikke galt for en prestige cuvee på en restaurant.



Service og pris
Når du er invitert, er det klart en kan tenke at nå får vi ekstra god service. Men det opplevdes genuint ekte og personlig, med ydmykhet og stolhet på samme tid for maten og vinen vi fikk. Du får ingen som svinser rundt deg hele tiden og styrer med vann og servietter, men de er stille og oppmerksomme til stede. Både kokk, kelner, vinkelner og bartenderen hadde stor kunnskap om alt Piwna 47 serverte.

Vi fikk også et kjapt drink-kurs av bartender Piotr Borzym, hvor vi laget hans egne drinker. Veldig vakre, gode og sterke.

Velg en smaksmeny
Kokken fortalte at ønsket andre gjester en smaksmeny som oss, var det bare å si fra. Gjerne dagen før om du kan, så får de litt tid på seg. Det vil jeg på det sterkeste anbefale. Ellers serverer Piwna 47 både frokost, lunsj og middag. De har de en fin a la carte meny, og prisnivået er som alltid hyggelig for nordmenn. Det aller dyreste på menyen er en kjøttrett til ca 400 kroner, men det meste ligger under dette.
Åpent: Mandag til fredag: 11-22, lørdag 10-22
Gateadresse: Piwna 47, Gdansk
Lyden av en kjekk stund hører du her
Kampanjen #LifestylePolen var i regi av #NordicTB, Pomorskietravel og Polentravel. Alle meninger er som alltid mine egne. Les mer fra Gdansk fra mitt reisefølge Norske Reiseblogger, Travellingmunk og Reisepluss.
PS: Jeg har spist her også i 2018, og maten og servicen var fremdeles like god.
Veldig kjekk plass, både på dagtid og om kvelden. Gdansk var i det store og det hele en veldig flott by.
Der skulle man ha vært? Ser ut til å være en bra restaurant ?