Vågen restaurant på Fisketorget |
Jeg har spist lunsj der to ganger i fjor, risotto begge gangene – da det sjelden er på menyen hjemme. Særdeles godt begge gangene. Nå sto middag for tur. Vi var tre venninner, og bestemte oss for å gå ut rett etter jobb. Klokken 17 møttes vi, og det var mange ledige bord. Normalt går vel folk ut litt senere for å spise. Det kan være fullt fra 20, så bestill bord om du har tenkt å gå sent.
God sushi, 12 biter til 169 kroner |
Lunsjmenyen slutter 17, men våre hyggelige kelnere lot oss få velge både fra den og kveldsmenyen. Mine to venninner gikk for skreien på lunsjmenyen, mens jeg forlot risotto-valget for å teste sushien, som var på begge menyene. Vinmenyen er liten, men god – både i utvalg og pris. Den dyreste tror jeg var på 850 kroner, ellers lå det på 400-tallet.
Vår svenske kelner anbefalte chablis, selv om både han og jeg visste at riesling nok var best til sushi. Okke som, det gjorde ikke noe denne gangen. Men hei! Han ville at jeg skulle teste forskjellen, så han kom med et glass riesling på huset. Wow!
Lekker skrei, fisket på Myre 2000 km unna. |
Det geniale med fisketorget er at dagens meny baserer seg på dagens fangst. Enkelt og greit. De sier at de også satser på kortreist mat, og det klarer de nok veldig langt på vei. Det er særdeles mange gode fiskeprodusenter og fisk i havet nær fisketorget. Skreien kom derimot fra Myre. I Øksnes kommune, ca en time fra der jeg er oppvokst. Så det er ca 2000 kilometer dit :0)
Liten men god vinmeny, til fornuftige priser |
Uansett. Skreien ble slukt til siste hvite bit, og sushien var også god. Ikke genial eller briliant, men god nok. Den var ikke laget på stedet, men ligger i pakker i fisketorg-disken. Det var en liten nedtur, men 12 biter til 169 kroner med masse wasabi, ingefær og soyasaus er det en god deal. Det skal sies at jeg spurte om 14 biter, det er det jeg bruker å bli mett av. Og jaggu fikk jeg ikke det også – til prisen av 12.
Det var en særdeles hyggelig kveld. Skreien kostet 189 kroner, sushien altså også under 200. Det gir håp om at det går an å få seg et godt fiskemåltid uten å bli fullstendig ribbet.
Kveldsmeny, med flere fiskeretter til under 200 kroner |
Desserten besto denne kvelden av ost og pannacotta. Fristende, men vi var alle supermette og koste oss med vin de neste timene. Vi gikk hjem før 22, og hadde ikke blitt uansett lengre – for i helgene skal Fisketorget prøve å ha trubadur som underholdning. Jeg liker å spise uten levende musikk, det samme gjorde mine medspisere. Så jeg håper det blir med forsøket.
For restauranten er uformell, ujålete, servicen knall, maten delikat og porsjonene store. Håper at veldig mange oppdager dette kjekke stedet i Vågen.
Særdeles trivelige kelnere denne kvelden. Her serveres klassikeren fiskesuppe. |
Moro å høre fra deg også!
Høres ut som en tøff, men også riktig avgjørelse – det er vel særdeles velkomment å ha familie å støtte seg på når en har små barn.
Håper du får brukt utdanningen din, og at du blir kjent med kjekke folk etter hvert.
Det er gjerne et ok bloggmiljø i byen? Virker som hver by har nok av oss 🙂
Ha en fin vår!
am
Heisann!
Så hyggelig å høre fra deg!
Ja jeg og jentene mine dro til Fredrikstad for å komme nærmere familie. Det har vært en tøff avgjørelse å reise fra alt og alle til noe helt nytt og ukjent. Kjenner ingen her fra før, men er nærmere familien.
Savner Stavanger veldig 🙂
Gøy at du også blogger. skal stikke innom i ny og ne.
Mvh Liza