Spise og sove: Fru Larsen Laurbjerg

Fru Larsen bor like i nærheten av Randers (15 km), Silkeborg (35 km) og Aarhus (35km). Vi er med andre ord i Midt-Jylland, for deg som er godt kjent. Gourmetrestauranten og hotellet er vel verdt avstikkeren fra motorveien E45.  For her styrer nemlig danske Tommy Friis kasseroller og kniver. Han har vært Årets kokk, og har lang erfaring blant annet fra Molskroen.

 

Fru Larsen og Tommy Friis byr på snadder av høy klasse.

Fru Larsen og Tommy Friis byr på snadder av høy klasse.

 

Jeg møtte hans kunster første gang der, og du kan lese hans historie i Ebeltoftinnlegget, fra den berømte Molskroen. Utenfra ser bygningen noe gul og kjedelig ut, og ikke det du forbinder med en koselig restaurant på den danske landsbygda. Inne er stemningen derimot lun som en dansk leverpostei. 8 av hotellrommene har peis på rommet, det er varme på badetgulvet og på mitt rom var det også badekar. Fine produkter var det også. Koselig seng, fine antikviteter og en noe skummel dame i ramme som voktet over sengen. Minibar på rommet er alltid fint, for oppbevaring av egne varer om ikke annet. Noe trafikk hører du fra klokken 7, men omtenktsomt nok ligger det øreplugger på nattbordet. Du er nok uansett så mett av mat og vin at du kan sove gjennom det meste.

 

Restauranten serverer mat av særdeles høy klasse. Gourmet-ånden er der. Det er både tørris-røyk og finurligheter som rødbete-brød. Krabbe og hjort som du nok aldri har fått det servert før. Likevel, det er ikke stivt og pretensiøst. Det er stor kjærlighet til råvarer og servering som ligger bak. Du spiser både med øyne og munn, og dette vet Tommy Friis. Alt fra champagnestarten til lekre appetittvekkere som snobrød til tidenes dessertbrett som den helt store avslutningen, var en opplevelse. Vinpakken til var suveren,  og det hele koster deg 1100 danske kroner. Se og nyt, det gjorde vi.

 

ç

Appetittvekkere
Snobrød med skinke og hybenrose, Kammusling med salat og tykmælk. Ørredrogn med rygeost og agurk
Revelsben av Duroc
Gourmetmeny
Taskekrabbe med rødløg, havgus og dild
Pighvar med kantarell, grannåle og sauce blanquette
Gris med lilla rødder, tyttebær, flæskesvær og sky
Krondyr med skorzonnerrod, karl jihan, timian og jordskokk. Brombær, hindbær, hvid chokolade, rødbedebrød og creme fraiche
Sødt fra kassen
kiksekage, flødeboller på marcipanbund, chokoladebrud, solbærflæsk, fudge, maltkiks


ÅBNINGSTIDER
Frokost: 
Tirsdag – lørdag kl. 12:00-14:00
Kaffe & kage: Tirsdag – lørdag kl. 14:00-16:30
Aften: Tirsdag – lørdag kl. 18:00
Gourmetophold & overnatning: Tirsdag – søndag: Indtjekning fra kl. 15.00 & udtjekning ca. kl. 11.00

Hotel og restaurant Fru Larsen
Østergade 1, Laurbjerg
8870 Langå
Telefon: +45 86 46 83 88

Send gjerne artikkelen videre ut i verden