Hotelltest: Pestana Carlton Madeira

Hvilket hotell skal du velge på Madeira? Jeg ville ha en suite med mulighet for to soverom, basseng og en god frokost. Pestana Carlton Madeira innfridde på nesten alle områder, og havutsikten fra tre balkonger gjorde det hele verdt prisen.

Pestana Carlton Madeira

Jeg bestilte hotell via Tui, og ville ha et rom med to soverom. Det fikk vi hos Pestana Carlton Madeira. Det var to rom som hadde blitt slått sammen til en suite, eller mer som en leilighet egentlig på totalt 70 m2. Standarden skulle være 5 stjerner, og for hotellet totalt er det nok det. Selve suiten i 11.etasje hadde mange fordeler, men ikke alt fortjente topp score og det oste ikke luksus hele veien. Til det var interiøret litt gammeldags, og tykke tv-er med dårlig kvalitet.

Utsikt fra hjørnesuite i 11.etasje. Reids palace til høyre.

Utsikt fra hjørnesuite i 11.etasje. Reids palace til høyre, med Michelinrestauraten William.

Suitens to rom

Det er dør mellom rommene, samt to separate innganger, et minikjøkken med vask, mikrobølgeovn, vannkoker og kjøleskap. Ingen fat, bare to glass, to kopper og to teskjeer. Du får te og kaffe gratis ved ankomst, ellers må du kjøpe den. Det gjør du selvsagt heller i en av de små matbutikkene som er rett ved, eller i det store shoppingsentret som er ca 15 minutter fra hotellet og åpen alle dager fra 10 til 22.

Suitens stuedel med gardinene igjen før rommet også fikk en ekstraseng.

Stuedelen i suiten gjort om til soverom

Rommet med kjøkkendel og spisebord. Og tykk-tv!

Det ene rommet har to enkeltsenger, en lenestol med puff og en vanlig stol. En god arbeidspult med nok kontakter. En gang med to klesskap med skuffeseksjon. Bad med dusj i badekar, toalett og bidét. Egen balkong, som har et lite bord og to stoler. Ingen lange solstoler/senger. Rommet er ca 35 km2. Begge rommene har bad, som er helt like.

Streite rom, ingen vanvittig lukssufølelse – foruten størrelsen og havutsikten. Og det at en kan ha to soverom.

Suiten har to bad, ett til hvert rom, som er helt like.

Det andre rommet hadde en sofaseng, to stoler og et spisebord med fire stoler. Vi tok inn den ene sengen og gjorde stua om til et soverom også. Stue-delen har ellers en stor balkong i L-form og lå helt på enden av hotellet. Du har altså sol hele dagen i denne suiten, fra morgen til kveld. Den store ulempen med denne suiten er kvaliteten på sengene. De er ikke altfor gode, og det er synd da det trekker ned helhetsinntrykket. Det kunne også godt vært noen liggestoler på balkongen, slik at en kunne solt seg der også.

Frokosten

Frokosten på hotellet var suveren. Få med deg soloppgangen, og sitt ute. Det kan du fra klokken 8. Fra klokken 7 starter derimot det hele, da innendørs – og frem til 10.30 får du omelett etter valg av egen kokk, alle typer egg, yoghurt, masse frukt, havregrøt, flere typer brød og rundstykker, musserende vin, fersk juice som passjonsfrukt, dagens utvalg av bakverk og alle typer pålegg fra oster til kjøtt, samt bacon, stekte poteter, sopp, bønner og lekre, små pølser.

Portugisiske søte saker var det mange av, alle gode!

Effektive, blide og serviceglade kelnere på Pestana Carlton Madeira.

Effektive, blide og serviceglade kelnere på Pestana Carlton Madeira.

Hauken og duene

Som en ekstra touch på det hele, så vil du oppdage en mann og en fugl i hele perioden frokosten serveres. Først trodde jeg det var en som skulle ta bilder av turister og fuglen, men nei.

Han er ansatt av hotellet – hauken altså – for å skremme vekk duer. På den måten kan du nyte maten i fred, og til og med forlate den for å hente nytt uten av himmelens rotter kommer flygende. Vi spiste ellers ikke på hotellet. Det var mange gode tilbud, men jeg syntes interiøret var for lite appellerende og så var det mange andre flotte alternativ rett ved.

Bassengene på hotellet

Det store bassenget sett fra 11.etasje, er egentlig 4 bassenger i ett – med det lille barnebassenget helt nederst til høyre.

Det var så mange valg på Pestana Carlton Madeira at det tok litt tid å få oversikt. La oss starte med basseng 1, som ligger rett ved treningsrommet innendørs og er oppvarmet. Det er bare noen svømmetak, og så er du over. Her er det også to badstuer. På samme nivå er det også frisører, og du kan få manikyr og pedikyr. Ute på det øverste nivået, finnes basseng 2 som ikke er oppvarmet og et mindre barnebasseng. Det store bassenget har også noen grunne områder, så alt i alt så dette ut til å være ok for barnefamilier.

Den store delen av det største bassenget, som ikke er oppvarmet. Bittelitt kaldt i februar, men du venner deg til det raskt når sola står på.

Rett ved her ligger det mange solsenger, som ikke er lov å reservere med håndkle. Gjør du det, blir de fjernet. Det er flere dusjer rett ved dette bassenget, og et omkledningsrom samt toalett.

Så viser det seg at du tar en heis ned til nederste nivå rett ved havet. Her kan du enten bade rett i havet, ta et dykkerkurs eller gå i basseng nummer 3. Det er heller ikke oppvarmet, men du får en flott utsikt og her var det aldri fullt. Her er det også et stort sjakkspill du kan bruke.

Basseng 3 sett overfra, der du tar heisen ned.

Basseng 3 sett fra kafeen mellom basseng 3 og 4.

På dette nederste nivået finnes det også en kafé, som er åpen i høysesongen fra mai til september. Nå var det stille her, men går du forbi denne kafeen kommer du til basseng 4.

Det er oppvarmet, ganske langt og 1,2 meter dypt. Her svømte jeg endel, og her var det også vanngymnastikk en gang om dagen. Bassenget ligger under tak, men har utsikt mot åpne vinduer.

Boblebad, selvsagt

I samme avdeling finner du omkledningsrom, dusj og toalett. Det er også tre store avlukker hvor du kan slappe av på store senger. Og helt i enden et stort boblebad. Det ligger også under tak, med er ellers åpent. Dette er også oppvarmet, selvsagt.

I denne delen av hotellet er det også tennisbane, minigolf, bordtennis og flere spill. Du kan som sagt også ta dykkerkurs her, samt leie båt for å se på delfiner eller bare dra en tur på havet.

Beliggenhet og pris

Soloppgang fra 11.etasje på Pestana Carlton Madeira.

Soloppgang fra 11.etasje på Pestana Carlton Madeira.

Hotellet ligger fint til. Det tar 10-15 minutter å gå til starten på gamlebyen og cruisehavna, og litt mer tilbake da det er en laaaaang bakke den siste biten opp. Går du motsatt vei, havner du i et område med flotte hoteller med Michelin-restauranter og små, lokale spisesteder som også er verdt et besøk. På bildet nyter jeg en Poncha-drink på Reids Palace før vi spiser på Michelin-restauranten William. Vurdering kommer i april.

Vi betalte 1300 kroner natta for suiten på Pestana Carlton Madeira, og det var det verdt. De har mange av disse, men også flere romvarianter som alle har en god størrelse og balkong. Jeg ville uansett unnet meg utsikt mot sjøen.

Oppsummering

Selv om sengene var så som så, var alt annet virkelig topp på Pestana Carlton Madeira. Du kan faktisk være ganske lenge på hotellet uten at du føler at du gjør det samme. En annen ting, hotellet var helt fullt da vi var der. Likevel måtte vi aldri vente på bord i frokostsalen, det var alltid solstoler ledig, kafeene hadde ledige bord hele tiden og bassengene var aldri helt stappet med folk.

God plass på kafeene på hotellet, med utsikt til cruisehavna.

Mange som drar til Madeira er nok mye ute på gåturer, besøker den botaniske hagen eller annet og det gjør nok at en kan nyte slike hoteller enda mer enn på vanlige «strand-destinasjoner».

Pestana Carlton Madeira er derfor et perfekt sted å lade batteriene. 

REISEFAKTA

Flytid: 5 timer fra Oslo. Vi fløy Norwegian

Vær: Vi var der i februar, med masse regn før og etter oss. Vi hadde stort sett 17 grader på dagen og rundt 10-12 på kvelden. 1 dag med regn. Andre jeg kjenner som har vært der i mars, juli og august sier det er behagelig og aldri over 30 grader. Fra oktober blir været noe mer vekslende – sol blandet med regnbyger – som fortsetter frem til slutten av mars. Fra og med april er det igjen solrikt med få byger.

Taxi: Har takstameter, men ikke alltid de bruker det. Betalte mellom 5 – 10 euro fra sentrum til hotellet. Merk at de IKKE tar kredittkort.

Prisnivå: Fra billig til dyrt. Vi hadde et indisk måltid for drøye 100 lappen, 7 retters Michelin-meny med vin til 1500 kroner.

Tidsforskjell: + 1 time

Frister ikke Madeira? Da kan jeg og ni andre nordiske reisebloggere by på noen andre flotte reisetips. Fra ferier på hesteryggen og storbyferie i Philadelphia  til vinferie i Spania og muligheten til å leie din egen øy på Åland for en billig penge! 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden