Det er mye bra å si om Thons conference-hotell i Kirkenes. Så la oss bare bli ferdig med det negative først. Jeg hadde bestilt 2 netter på nett. 1200 den ene natta, 1500 og noe den andre. Standard norske priser, selv om hotellet nesten var tomt. Slik er det. Uansett. Jeg hadde bestilt twin-rom av flere grunner.
Thon-hotellet er plassert på kaia, nær Torget. Hurtigruta legger til kai litt lengre til høyre. |
En er at rommene har en tendens til å være større. Den viktigste var derimot at det sto på nettsiden at rommene hadde dusj eller badekar. Dobbeltrom hadde bare dusj. Så jeg spurte ved ankomst om et rom med badekar var mulig. “Nei, det er det bare suitene som har. Men du skal få et rom med utsikt iallefall”. Ok. Fikk kortet av en hyggelig resepsjonist, og tok heisen til 4.etasje og rom 406. Det var et trangt dobbelrom, med litt utsikt til sjø, mye til hotellet.
Et langt hotell-liv har lært meg å si fra når jeg ikke er fornøyd. Dette var jo i tillegg ikke det jeg hadde bestilt. De la om til et nytt booking-system, så kanskje det hadde forsvunnet in space. Uansett. De vet jo hvilke rom de gir bort, normalt sett. Dette var ikke bra. Lite folk på hotellet, vi kommer langveis fra og har også Thon medlemskort og så er det dette vi får. Jeg forklarte at jeg hadde bestilt twin-rom og ville fortsatt ha det. Ingen problem. Like blid sendte hun oss da til 316. HER var det ekte utsikt! HER var det plass å puste! Hvorfor fikk vi ikke dette med en gang? Så si fra om du ikke er happy….
Alle bilder fra rom 316. |
Hotellet åpnet i 2010, og Jensen-sengene er derfor fremdeles svært gode å ligge i. Rommet er også friskt og innbydende. Og dette rommet hadde to stoler, ikke en som det forrige. Dermed kunne begge sitte godt, og snu stolene mot vinduet og nyte hav og fjell.
Det ene vinduet kunne åpnes litt, og det var godt. For det var tett luft på natta. Arbeidspulten hadde ok lengde, pluss for flere stikk-kontakter på toppen av pulten. Det var helt greit med plass å legge fra seg klær. Fire, fem hyller og et skap med hengere – uten dør.
Badet var helt greit. Det store plusset var en virkelig stor dusj, med glassdør og laget slik at vannet ikke fløt på hele gulvet. Gode håndklær, og hårføner var også på plass. Men som de fleste norske hoteller: Få knagger og særdeles liten plass å sette fra seg ting. Ingen hyller hverken over eller under vasken, bare vaskområdet. Dispenser-såper, som jeg alltid styrer unna – og ellers ingen toalettsaker, uten at du spør resepsjonen. Det var ikke aktuelt.
Minibaren var på plass, med de sedvanlige prisene som gjør at en fyller opp med eget innhold. 70 kroner for en flaske øl. Går det an at en hotellkjede kan gå foran med et mindre griskt eksempel? Eller er det noen kostnader medført med minibar jeg ikke ser? I så fall beklager. Men stort pluss for skikkelige vinglass (selv om det ikke var vin på rommet). De kunne faktisk vært enda bredere, men da er en kresen 😉
Utvalget av pålegg er i mine øyne veldig bra. Det er kjøtt, ost, frukt, frokostblandinger og trankapsler. Samt egg, stekte og kokte, bønner, løk og sopp-blanding og ikke minst hjemmelaget rekesalat. Den beste jeg har spist, bedre en Idsøes i Stavanger, sa han jeg reiste med. Og den er i en klasse for seg selv. Kokken ble behørig rost. Pålegget ligger lekkert presentert på to bord, der en kan nå maten fra fire sider. Smart. Når alle hotellets 143 rom er konferanse-fulle, er det nok trangt her. Brødutvalget var fra fint til grovt, knekkebrød i flere varianter var det også.
Her har de også skjønt dette med det lille ekstra. Det var en herlig liten ostedisk på plass, samt wienerbrød og ikke minst vafler og pannekaker.
Det aller aller beste er at de har en egen person som lager vafler, pannekaker eller omelett til deg. Dette er bare så kjekt, og ikke noe en forventer på et norsk hotell. Men Thon har gått den ekstra milen, og her smakte både omeletten med valgfritt tilbehør og vaffelhjertene utmerket. Mmmm!
I den andre enden av rommet er restauranten. Her spiste vi ikke, da prisene var rundt 250/350 kroner for en hovedrett og vi ville vel egentlig bare ha et kjapt og enkelt måltid. Da er det ikke aktuelt å betale 700 kroner pluss drikke for å bli greit mett. Men menyen så lekker ut, med mange lokale råvarer – så helt sikkert verdt det om du er på helgetur for å nyte det lille ekstra, eller har et firma som spanderer. Om sommeren er det også servering på terrassen ute, virkelig et fortrinn for hotellet. Synd de ikke har laget et mer stilig hotell på utsiden. Her kunne de lært av seg selv, og sett mot Thon Kautokeino. Som til og med har en stor glasskuppel slik at gjestene kan nyte nordlyset også innenfra i 40 minusgrader. Her er hotellet veldig opplyst, så nordlyset kommer ikke til sin rett. Det beste hadde vært om de kunne tatt av lyset ute på kveldstid, men det har gjerne noe med HMS-regler å gjøre. Hotellet ligger jo på kaia….Synd er det uansett.
Resepsjon |