Mens jeg venter på å få spise på Kiin Kiin, verdens eneste thairestaurant med Michelin-stjerne, gikk turen til lillebroren Dim Sum. Dansken bak har fått særdeles skryt for sine kinesiske tapas, og forventingene var store da jeg ankom Skt.Annæ Plads 16 i København. Stedet ligger nesten rett ved det nye Skuespillets hus, og noen få gater bak skrålet i Nyhavn. Stemmer. Jeg er ikke superfan av Nyhavn.
Sobert og svart. Du sitter tett. Og kan se rett på kokken. Sett fra vår ende.
Det praktiske først. Det er ett stort 6-manns høydebord rett ved inngangen. Så følger en lang rekke med bord som kan lett slås sammen. Sitter du med ryggen til veggen her, ser du rett inn i det lille avlange kjøkkenet. Bak kjøkkenet er det to firemannsbord. Det var bare fire andre gjester, så vi satte oss i en ende lengst borte fra inngangen.
Sett fra inngangen
Kelneren var også kokken, så det tok bittelitt tid før han kom. Servicen var deretter upåklagelig. Imponert over kapasiteten til mannen. Jeg hadde trodd vi kunne få dim sum-menyen med forretter, hovedretter og dessert til 350 kroner også fra klokken 12. Men nei, den var bare fra 17 og utover. Det var mulig å få noen utvalgte dim sum samt en okserett til lunsj, men jeg ville ikke fylle magen med okse når jeg var ute etter småretter. Så det ble bestilt seks dim sum fra a la carten. Disse varierer mellom å være 1, 2, 4 eller 5 biter. Prisen ligger fra 75-95 kroner per rett. Medspiseren og jeg likte litt ulike retter, men uansett så var det lekkert presentert. Bare se.
Svin med teriyaki
Tempurareker med wasabimajones
Dampet gao bao med søtt svin vietnamesisk-stil
Svin
Sprø reketoast med sesam nærmest spiseren
Chilisausen til vårrullene var sterk, selvsagt
Det søte svinet i Gao Bao-retten var suveren. Det samme var reketempuraen med wasabimajones. Reke”smørbrødet” i sesam var også godt. Svinefarsen hadde jeg større problemer med. Smakene var gode, men konsistensen ble for bløt for meg. Medspiseren likte derimot disse ekstra godt. Begge var vi enige om at vårrullene var særdeles ordinære. Jeg tenkte vi måtte ha dem med, da de jo kunne være tidenes vårruller. Det var de ikke. De smakte faktisk nesten gammelt, og hadde ikke noe særlig til smak annet enn frityr. Maten totalt for oss var derfor en 4+. Kjekt å ha smakt, men jeg vil anbefale å vente til 17 og prøve smaksmenyen. Den så mye mer spennende ut og prismessig ender dere opp på det samme.
Drikkenvarer? Her er alt på stelll. De har egne menyer både for te, øl og vin. Vi valgte te, og overlot valget til kelneren. Som gikk for en grønn te fra en provins i Kina. Elegant servert i lave støpejernskanner, blytunge. Teen kom fra boksene ved enden av gangen, med skrift på kinesisk. Lekkert presentert det også. Merk at én tekanne til 75 kroner fint holder for to personer.
Tehylla
Interiøret var sobert og elegant. Flotte tekopper og service. Tenker at stemningen blir ekstra kjekk på sene høst- og vinterkvelder når stearinlysene tennes i lampene over alle bordene. Men da må vertskapet sørge for å fjerne meter med tomme esker som glaner gjestene midt i øynene ved kjøkkenet. Det er ikke bare en fordel å se rett inn på en arbeidsplass…
Kjøkkenet virket ellers rent og pent. Derfor. Et lite ps til de som har ansvaret på Dim Sum. Vask toalettene. Og dørene. Det så virkelig ulekkert ut. Det går bare ikke an på en restaurant på dette nivået. Jeg orker ikke legge ut bilder. Det får være måte på. Alt i alt et kjekt besøk likevel. Og nå gleder jeg meg bare enda mer til jeg skal spise bursdagsmiddag på Kiin Kiin. Men det blir nok ikke før i 2014 ( i 2015 har jeg ennå til å gode å spise der). Ser at en må bestille der i god tid, særlig om en skal ha det romantiske bord nummer 9. Og det vil man jo.
Pappesker midt i syne for gjestene. Hva tenker de på? Men god mat!