På tur i Champagne er det lov å unne seg én kveld på en flott restaurant. Vi gikk for middag på et slott, og valgte champagnemenyen. Helt fantastiske omgivelser og champagne. Maten er overdådig og spesiell, opplevelsen er stor. Allerede appetittvekkerne på terrassen i kveldssola var et syn for øyet. Dessverre er dette rundt 7 år siden, så bildene mine er ikke av god kvalitet. Derfor er de fleste fra Les Crayers.
Da vi var der, var det Möet&Chandons samlede verker som stod til maten. En Möet fra 1990 overgikk begge Dom Perignonene og resten av boblene – selv om de også var gode. Champagne er nemlig fantastisk til mat, og god champagne blir altfor ofte brukt bare som velkomstdrikk eller bælmet ned rundt midnatt på nyttårsaften.
Tilbake til slottet. Vi fikk mye å spise, i ekte Michelin-ånd. Lekre smaksbomber og en nesten for overdådig trillebår med desserter….Prisen? Outsj. Du må nok regne med rundt 2000 kroner, avhengig av euro og valgte meny. Men så går også hele kvelden her, og du får garantert ikke lyst til å bevege deg etterpå. Det er bare å begynne og spare. Andre folk bruker jo 500 kroner på en revybillett og spiser passe god mat etterpå med drikke til i Norge. Det kommer fort på en ubehagelig sum det også, og er sjelden noe du husker for livet.
Du kan forresten også bo her, men rommene ser noe gamle ut og prisen er dessuten astronomisk, langt over matprisene… I tillegg er det ikke altfor praktis å bo her, ligger en altfor lang spasertur unna sentrum, men bare 5 minutter med drosje. Har du egen bil og stor lommebok, er selvsagt saken en annen.