Pascal startet i Tollbugata. Det var alltid dit venninnegjengen gikk enten vi var på besøk i Oslo eller bodde der. Etter hvert har Pascal utvidet seg både hit og dit, men fremdeles mener jeg at det er i Tollbugata den ekte stemningen finnes. Jeg har besøkt de andre Pascalene både én og to ganger, men nå er det bare denne som gjelder.
Pascal serverer både frokost, lunsj, kaffe og kaker samt takeaway. Ingen middag, og de stenger klokken 17. Det vil si, rettene på menyen er såpass store at spiser du middag tidlig, så er det jo greit. Men ingen mulighet til å slumre i kveldsmørket her altså.
Tollbugata 11
Du kan velge mellom to rom. Det ene vender ut mot et stort vindu, har en koselig peis, er dekket med glass og bestikk og har både små bord og mulighet for langbord. Det andre rommet har bare tre bord, og maks plass til 6 ved to og 4 ved det andre. Passer nok best for deg som vil ha en rask kopp kaffe og kake og ikke bryr deg om alle gjestene og kundene som kommer til kassen som er like ved. Fordelen ved å sitte her er at det er veldig uhøytidelig, og så får du ekstra god kikk på varene du nok får lyst å ta med deg hjem. Her er både lekker konfekt, kaffe, makroner og andre cellulitt-vennlige produkter…
Bord like ved den fristende disken
Her treffer du forresten ofte på eieren selv, og vær forberedt på å svare på fransk: Ca va? Menyen. Hva så med menyen? Vi spiste alltid croissant med bechamelsaus og herlig salat. Nå i august 2012 da jeg var der, sto den fremdeles på menyen. Herlig. Til 130 kroner, et røverkjøp. Vi var likevel veldig middagssultne, og gikk for en stor og god burger med poteter og en veldig god hjemmelaget aioli. Prisnivået er mellom 130 og 185. Mulig noen vil reagere på en burger til 185 kroner. Når en er vant med prisnivået i Stavanger, er det helt normalt.
Fristende disk
Det eneste som var litt dumt, var at det var vanskelig å finne en veldig sunn rett på de store rettene. Mye kjøtt. Menyen består av drøyt seks småretter og like mange store. Det var kremet fiskesuppe, burger, det var salat med chevre og bacon samt lammeribbe og okse. På de mindre rettene var det litt mer å velge mellom, blant annet gazpacho og eggerøre med avocado. Her er det også involvert noe rugbrød. Passer for lunsj, men ikke hvis du er olmt sulten.
God burger!
Vi spiste såpass sent, at vi ikke rakk å la maten synke for dessert. Men det bør og må du sette av tid til. Rekker du det ikke, kjøp iallefall med deg noe hjem. For her er det noe for enhver slikkmunn, fra sorbet og is til kakene. Her er utvalget fra sommerens meny. 92 kroner for én, og du makter neppe mer.
Passion pasjonsfruktmousse med bringebær (2. pl. i smak VM)
Framboise bringebærmousse med marinerte bjørnebær
Chocovanille mørk sjokolademousse 70% med vaniljefondant
Feuilletine lys sjokolademousse med sprø hasselnøttnougat
Manjari mørk sjokolademousse 64% fra Madagaskar med bringebærsmak fra Valldal
Tiramisu saftig espressodynket kakebunn med luftig mascarponekrem og kakao
Very Hot mørk sjokolademousse 70% med chilikrem
Fenouil mørk sjokolademousse 72% med fennikelkrem
Tarte citron sitronterte med flambert marengs
Fruktte lys sjokolademousse tilsmakt fruktte og bringebær fra Valldal
Prince mørk og lys sjokolademousse med hasselnøttnougat og karamelliserte hasselnøtt
Panacotta passion vaniljepanacotta med pasjonsfruktgele (glutenfri)
Dagens glass dagens overraskelse fra konditorsjefen (glutenfri)
Jordbærterte mørdeig med eggekrem og friske jordbær
Bringebærterte mørdeig med pistasiekrem og friske bringebær
PS: Ved siden av det koselige konditoriet, har Pascal også åpnet en ren kaffebar. Den åpner 7.30. Mandag-Fredag: 09.00 – 17.00 (Pascals kaffebar på hjørnet åpner kl 07.30) Lørdag: 10.00 -17.00 Søndag: Stengt
Dessert-menyen er helt fantastisk :0)
Skal til Oslo en helg i september, og tid på Pascal er lagt inn.
Åh, mmmmmmm DIGG! Makroner og burger fristet enormt akkurat nå. Dette må jeg sjekke ut!